Obaveštenje o početku školske 2022/2023. godine

Dragi učenici,

Obaveštavamo Vas da će nova školska 2022/2023. godina početi 1. septembra po rasporedu smena i satnici koju možete pronaći na sajtu, kao i druge informacije koje Vam mogu biti od koristi. Prepodnevna smena počinjaće prvim zvonom u 07.30, a popodnevna smena u 13.30 časova, a raspored časova dobićete od Vaših razrednih starešina.
Od 1.09.2022.g. nastavljamo po modelu neposrednog ostvarivanja obrazovno-vaspitnog rada u skladu sa zakonom, koji je primenjivan do kraja drugog polugodišta 2021/ 2022.g.

U prilozima na sajtu možete pronaći Preporučene mere prevencije COVID-19 u školama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda i Obaveštenje o organizaciji rada škola od 1.9.2022.g. čije je poštovanje od izuzetnog značaja za Vaše zdravlje i zdravlje svih zaposlenih u Šestoj beogradskoj gimnaziji.
Iako se prilozi nalaze na sajtu i razredne starešine svakako imaju obavezu upoznavanja učenika i roditelja sa merama prevencije i organizacijom rada.

Prijem učenika budućeg prvog razreda obaviće se u Svečenoj sali Šeste beogradske gimnazije 31. avgusta 2022.g. po sledećem rasporedu:
– učenici društveno-jezičkog smera i IT smera u 11 časova,
– učenici prirodno-matematičkog smera u 12 časova.
Tada ćete upoznati svoje razredne starešine, dobiti informacije o pravilima koja su važna za funkcionisanje nastavnog procesa i upoznati se sa kabinetima i prostorijama za rad i učenje.
Ovo je važan korak u Vašem školovanju na dugom putu odrastanja, sazrevanja i osposobljavanja za najviše ciljeve koji se od gimnazijalaca Šeste beogradske gimnazije i očekuju.
Želimo Vam da taj korak učinite hrabro, odlučno i sa željom da postignete najbolje rezultate. Na tom putu od nas možete očekivati veliku pomoć i podršku, a očekujte da će „Šesta“ biti Vaša druga kuća.

Želimo Vam, takođe, da budete pre svega zdravi i čuvate svoje i tuđe zdravlje, jer je to najvažni uslov da na ovom dugačkom putu uspete da dostignete najveće domete i ispunite svoje ciljeve, ali i očekivanja roditelja i nastavnika.

Srećno!

Direktor Šeste beogradske gimnazije
Radisav Milić


Prilozi:
Preporučene mere prevencije COVID-19 u školama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda 
Obaveštenje o organizaciji rada škola od 1.9.2022.g.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *