„ЈА (Junior Achievement)“

Школске 2018/2019 године у школи је реализована ЈА секција. У оквиру секције су спроведена два програма:  Пословни изазов и Ученичка компанија.

Ученици који су учествовали на регионалном такмичењу Пословног изазова су: Урош Филиповић IV-5, Стефан Мандић IV-5,  Стојановић Милош IV-5 и Стојсављевић  Ђорђе II7.

Такође је реализован програм Ученичка компанија. У школи је  формирана  једна ученичка  компанија: Креативна енергија. Ментори за ову компанију су: Гордана Ћеранић  и Душка Кисин. У компанији Креативна енергија  су били ученици: Ана-Mарија Раденовић II-1, Tеодора Трмчић I-5, Ђорђе Стојсављевић II-6, Jована Николић II-7 и  Александра Раичевић II-7.

Директорка компаније Ана-Mарија Раденовић укратко о компанији:

„Наша компанија Креативна енергија је име је добила у жељи да покренемо младе људе који желе да изразе своју креативност и искористе је на прави начин или пак да побољшају своје финансијско стање, јер су жеље, нас, средњошколаца велике, а родитељи нису у могућности да нам их све испуне. Наша фирма прозводи венецијанске маске од гипса, предмете украшене декупаж техником, честитке и многе друге украсне предмете. Она тежи да наши производи буду оргинални, креативни и необични. Наши производи немају серијску производњу, већ је сваки од њих уникатан, има свој печат, израђен је са љубављу и у изради сваког предмета је уложен велики труд. Идеја је настала тако што смо кроз необавезан разговор сазнали да имамо слична интересовања и решили да наш хоби реализујемо у компанију. Наш циљ је да наши производи постану препознатљиви на тржишту као и да путем вршњачког учења обучимо што више наших вршњака, омогућивши им на тај начин додатни извор зараде.Наша компанија функционише на принципу забаве, пре свега, дружења, добре енергије и такорећи је спој лепог и корисног“.

Наша компанија је учествовала на регионалном такмичењу ученичких компанија и освојила шесто место.

Свим ученицима се много допао овај програм који омогућава развој предузетничких компетенција које су кључне у савременом образовању.

Instagram: @kreativnaenergija

4M

2M

 

 

 

 

 

 

 

 

5m

ja5

 

 

 

 

 

 

 

 

ja2

3M

 

 

 

 

 

 

1M

 

Школске 2016/2017 године у школи је реализована ЈА секција. У оквиру секције било је укључено  12 ученика: Андреја Рајковић, Решетар Лука, Лука Милекић, Тодор Трајковић, Марко Танасић, Давид Ђумић, Лука Вученовић, Лазић Војислав, Магдалена Марковић, Јана Андрић,Урош Маринковић, Никола Алексић.

У оквиру секције су спроведена три програма:  Пословни изазов, Ученичка компанија и Титан.

Ученици који су учествовали на регионалном такмичењу Пословног изазова су: Андреја Рајковић, Решетар Лука, Тодор Трајковић и Марко Танасић. Андреја Рајковић је освојио прво место на том такмичењу и пласирао се на Национално такмичење. На том такмичењу се као један од најбољих пласирао  на балканско такмичење.

Такође је реализован програм ученичка компанија. У школи су формиране 2 компаније:  No stress brand и Мy Conn. У компанији No stress brand су били ученици: Андреја Рајковић, Решетар Лука и Лука Милекић.  У компанији Мy Conn су били ученици: Давид Ђумић, Лука Вученовић, Лазић Војислав. Обе компаније су учествовале на регионалном такмичењу ученичких компанија које је било у новом Меркатору.

Ученици који су учествовали на такмичењу Титан су: Јана Андрић,Урош Маринковић, Никола Алексић и Магдалена Марковић.

Свим овим ученицима много свидео овај програм који омогућава развој предузетничких компетенција које су кључне у савременом образовању.

Гордана Ћеранић, проф.рачунарства и информатике

1

2

 

 

 

 

 

 

34

 

 

 

 

 

 

5

6

 

 

 

 

 

 

78

 

 

 

 

 

910