Литерарна секција

Заинтересовани смо за конкурсеЧланови Литерарне секције Шесте београдске гимназије учествовали су у Школи креативног писања у организацији Ризнице речи, коју је водила професорка Радица Смиљковић. Учествовало је 13Креативно пиосање у Шестој ученика неше школе у пет сесија одржаних у пет школа. Прва је била у Шестој, друга у Медицинској школи Звездара, трећа у Седмој, четврта у Фармацеутско-физиотерапеутској, а пета у Геодетској школи. Наши млади ствараоци понели су лепа искуства и подстрек за будућа остварења.Били смо добри домаћини – прва школа писања одржана је код нас

Учесници радионица били су: Јефимија Секуловић, Оливера Николић, Киша Радић, Милица Стошић, Милица Јоксовић, Милица Станишић, Ања Радојевић, Алекса Кадијевић, Никола Тришић, Невена Мирчић, Марија Миросављевић, Алекса Маринковић и Уна Несторовић.

Милица Стошић, ученица 3/3, Петра Маравић, ученица 3/4 и Никола Maрковић, ученик 4/1 (чији је ментор била професорка Љиљана Маловић КозКиша пише причуић) имали су запажено учешће на такмичењу из беседништва у Математичкој гимназији, које је регионалног карактера. Милица и Петра биле су гошће у јутарњем програму РТС-а, као сараднице часописа Огледало, часописа у којем своје радове објављују ученици и професори средњих школа из Србије и региона, али и познати новинари, филозофи, писци и научници, а све троје су своје беседе говорили на Другом програму РТС-а у оквиру Културног програма под називом БЕОПС. Поред поменутих ученика, на РТС-у гостовали су и њихови другови и другарице, а Нина Јаковљевић, ученица 3/3, подршку им је пружила вокалним извођењем песме „Оро“. Нина је, иначе, као и Лазар Парежанин из њеног одељења, освојила прво место на Републичком такмичењу из соло певања.

Наш Никола је подетињиоНикола уме и озбиљан да буде!

 

 

 

 

 

 

 

Озбиљно стварање – Медицинска школаСтварамо – Милица и Киша у Седмој

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можда ће будуће генерације читати ове речиНастанак дела

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такмичење у беседништву (Математичка гимназија)