Одељење 3-9, у сарадњи са професорком хемије Драганом Бранковић Срзић, организовало је хуманитарни турнир „Олимпијада Шесте“. Овај пројекат је део друштвено корисног рада одељења, с циљем промоције доброте, пријатељства и тимског духа међу ученицима. Турнир је трајао три дана: 28, 29 и 30. маја, од 12:45h до 14:15h, а због једног одиграног финала продужио се и на 31. мај током великог одмора. Олимпијада је обухватала дванаест дисциплина. Учешће је било омогућено путем пријава достављених сваком одељењу, а тимови су формирани искључиво унутар одељења, чиме се подстицала колегијалност и сарадња. Укупно је учествовао скоро 700 ученика из одељења прве, друге и треће године. Одељења која су учествовала у турниру су: 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6, 1-7, 1-8, 1-9, 1-10, 2-1, 2-2, 2-3, 2-4, 2-6, 2-8, 2-9, 3-1, 3-2, 3-3, 3-5, 3-6, 3-7, 3-8, 3-9, 3-10.

Одељење 3/9, организатори акције „Олимпијада Шесте“:

Сав прикупљен новац од продаје на штандовима са воћем, колачићима, лимунадом и кикирикијем биће дониран у добротворне сврхе. Захваљујемо се професорима који су дежурали и бринули о безбедности ученика током турнира: Драгана Бранковић Срзић, Милица Ракић, Урош Остојић, Урош Тепавац, Андрија Влајић, Јована Татић, Тијана Дамњановић, Весна Јевтић, Јелена Давинић, Славица Влачо, Ивана Вукмирица, Лазарела Лововић, Дражен Вучак, Ивана Стојановић, Александар Стаменковић, као и директорки М. Гавриловић.


Први Дан

Спринт: Такмичење у брзини трчања на кратке стазе. Циљ је био подстаћи физичку спремност и такмичарски дух.
Победник: Виктор Комненић 1/8

 

Између две ватре: Популарна игра гађања лоптом. Циљ је био развијање рефлекса и тимске координације.
Победник: Одељење 1/4 са екипом од 8 ученика

 

Коцкице: Сваки од играча се налази у свом пољу („коцкици“) и уколико противник не успе да врати лопту, играч који ју је упутио осваја поен. Циљ је био вежбање прецизности шута. Победник: Богдан Луковац 3/7

 

Конопац: Такмичење у повлачењу конопца између два тима. Циљ је био јачање тимског рада и физичке снаге.
Победник: Одељење 3/8 са екипом од 3 ученика (Константин Здравковић, Михаило Јовановић, Михаило Станојевић)

 

Whisper Challenge„: Игра у којој учесници шапућу речи које други покушавају да погоде. Циљ је био забава и побољшање комуникационих вештина.
Победник: Одељење 1/6 са тимом од 2 ученика (Андрија Ђурић, Никола Челебић)


Други Дан

Штафета: Тимови трчећи преносе штафетну палицу. Циљ је био побољшање координације и тимске сарадње.
Победник: Одељење 1/8 са екипом од 4 ученика (Виктор Комненић, Милош Тепурић, Симеон Циврић, Јакша Вешовић)

 

Баскет 3×3: Кошаркашка игра са по три играча у тиму. Циљ је био подстицање спортске активности и тимског духа. Победник: Одељење 1/6 са екипом од 4 ученика (Марко Никитовић, Филип Ђаконовић, Лука Правиловић, Милош Јовичић)

 

Хулахоп: Такмичење у одржавању хулахоп обруча у покрету што дуже. Циљ је био забава и вежбање координације тела.
Победник: Никола Јовевић 3/5

 

Папир, камен, маказе: Класична игра са симболима где је циљ надмудривање противника.
Победник: Дамјан Кадијевић 1/8

 

Обарање руку: Такмичење у снази између двоје учесника. Циљ је био демонстрација физичке снаге и фер плеја.
Победник: Атила Киш 3/7


Трећи Дан

Квиз знања: Такмичење у разним областима знања. Циљ је био подстицање интелектуалне радозналости и ефикасног размишљања. Победник: Марко Ланговић 1/6

 

Музичке столице: Игра елиминације где се учесници крећу око столица док музика свира, а потом заузимају место када звук стане. Циљ је била забава и рефлексна спретност. Победник: Реља Илић, 1/4

 

Финала тимских игара: Завршна такмичења у свим тимским дисциплинама, како би се одредили и наградили најбољи тимови.

Атмосфера на „Олимпијади Шесте“ била је пуна узбуђења, смеха и солидарности. Ученици су се осећали инспирисано и мотивисано да дају свој максимум у свакој дисциплини, док је пријатељско такмичење унапредило међусобно разумевање и подршку међу њима. Расположење у завршним тренуцима пунило је срца свих присутних поносом због остварених успеха и доброг дела које смо заједно постигли.  „Олимпијада Шесте“ је показала да се труд и заједништво исплате, а осим спортских резултата, најважнији успех је дружење и ширење хуманости. Захваљујемо се свима који су учествовали и подржали ову акцију.