Међународни дан девојчица у ИKТ-у 25. април (четврти четвртак у четвртом месецу) ученице другог и трећег разреда наше школе обележиле су посетом компанији “Роберт Бош Србија” у пратњи наставница Снежане Марковић и Сузане Лазовић.
Сусрет је отворила Јованка Јовановић, генерална директорка “Роберт Бош Србија”. У врло инспиративном обраћању ученицама Прве и Шесте гимназије, она је представила компанију на чијем је челу, али и говорила о свом каријерном путу указујући на битне моменте у професионалном развоју младих и могућностима које компанија Бош пружа.
Домаћини су приредили дивно дружење и разговоре са експерткињама из њихове компаније, као и Лего радионицу са Дечијим иновативним центром.
Kроз мини-састанке (тзв. „спид дејтинг“) са женама из ИТ сектора ове компаније ученице су могле да чују како су оне започеле каријеру, на којим све занимљивим пројектима раде и питају све што их занима. И онда, креативни део сусрета, склапање Лего робота уз подршку ментора. Осим нас гошће су биле и ученице Прве београдске гимназије. Подршку у реализацији ове посете добили смо као Мејкерс лаб гимназије од Групе за образовање и Нордеус фондације.