Поводом обележавања 21. године рада секције УНЕСКО клуб, 18. априла одржан је јавни час “Споменици знаменитих личности”.

Ову школску годину обележио je долазак вредних, марљивих и одговорних првака. Осим постигнућа у стицању знања врло су активни и у ваннаставним активностима. Жељни истраживања укључили су се у пројекте УНЕСКО секције.

На тему „Споменици знаменитих личности“ пронашли су споменике, прикупили матeријал о личностима и начинили постере. Своје радове представили су у препуној Свечаној сали школе ученицима школе, наставницима и родитељима.

Након приказа радова, за верну публику је одржан квиз о познавању живота споменутих личности. Патрнер секције, УНЕСКО клуб Београд, је за три најпажљивија гледаоца припремио годишње чланске карте.

Значајна постигнућа ученици првог разреда имали су и на такмичењима. На републичко такмичење Националне географске олимпијаде пласирало се три ученика: Сергеј Никачевић, Марко Ланговић и Растко Ивковић. Они су нам приказали специфичности такмичења НГО. Следећи корак је републичко такмичење које ће бити одржано на Копаонику 17, 18 и 19 маја. Желимо им пуно успеха.

Вредни су нам били и трећаци. На средњошколском такмичењу у решавању студије случаја из области туризма „Мој град – престоница културе“ на Факултету за туристички и хотелијерски менаџмент, Универзитета Сингидунум тим наше школе – Маша, Кристина и Ђорђе освојили су треће место и продужен викенд у туристичком центру Србије. Они су приказали свој рад.

На крају су нам се обратили гости: проф. др. Снежана Ђурђић, продекан за наставу и мастер географ Ивана Ђорђевић, асистент методике наставе географије на Географском факултету Универзитета у Београду. Том приликом уручили су нам универзитетске уџбенике.

У холу школе постављена је изложба радова ученика.