Од почетка полугођа почело је промовисање Мејекрс-лаба ученицима школе, као и прве активности.

 

Ученичке компаније се увелико припремају за регионално такмичење. Allergo Time тим са бизнис ментором Дејаном Милосављевићем и део Eco Wrap тима са бизнис ментором Наташом Кочиш, Маријом Беслаћ и Немањом Главинићем.

 

У оквиру програма Финансијска писменост угостили смо предаваче из ОТП банке и ученике првог разреда на три радионице интерактивног типа у којима су ђаци имали прилику да стекну нова практична знања и вештине из области финансија. Чланови организације Достигнућа младих су се придружили једној од радионица како би снимили реализацију програма, након чега су ђаци, професори и ментори давали интервјуе, те сумирали утиске и новостечена искуства.

 

Укључили смо се у онлајн радионицу „Представи своју идеју“ у оквиру Галаксија купа. Предавач је била Соња Дакић, предузетница.

 

Чланови Студија едукативних игара раде на дизајнирању својих првих игрица.

 

Роботичарско-програмерска секција прави своје прве Ардуино-пројекте и припрема се за се за пут у Вршац на Галаксија куп.

 

Направљена је друга епизода подкаста са гошћом, уметницом Јеленом Везмар. Подкаст је сниман пред публиком у Микс-зони а имали смо и онлајн госте из Врњачке Бање и Бујановца.

 

Тикток екипа @mejkerslabsesta одабрана је на конкурсу да учествује у Мастерклас Тикток едукацији за научну комуникацију, креативно изражавање и стварање на друштвеним мрежама.

 

Одржана је промоција Факултета ликовних уметности. У гостима су нам биле Мина Ракиџић, уметнички сарадник, и Андреа Морачанин, истраживач приправник. Сарадња се наставља посетом наших ученика ФЛУ као и могућем похађању наших ђака радионицама за средњошколце на факултету.

 

И још Читајмо гласно, секције Еко сан и Биомеханика…