У  гостима нам је била бивша ученица, Јелена Везмар.  Завршила је основне и мастер студије примењеног сликарства на Факултету примењених уметности у Београду. У току је њена прва самостална изложба у Дому омладине Београда, а радила је и на анимацији филма „Сељани„. Поставили смо јој мноштво питања: Како се она сећа Шесте? Шта је било после Шесте? Како слика? Шта ради на филму? Какви су јој планови за будућност? Одговоре на ова питања и многа друга у вези са њеним  професионалним путем после Шесте и плановима за будућност, слушаћете у подкасту који ћемо објавити ових дана!

Ево како је наше дружење уз чај изгледало у препуној Микс-зони, заједничком простору Мејкерс лаба и Библиотеке Шесте. И не само ту, путем интернета имали смо везу и са Мејкерс лабовима из Гимназије у Врњачкој Бањи и Средње школе „Сезаи Сурои“ у Бујановцу.

(Кликните на слику да погледате галерију слика)

Након гостовања, Јелена нам је рекла: „Јако ме радује што сам видела овако лепе промене и иновације у Шестој. Још ме више радује што међу ученицима који су учествовали у организацији и модерацији разговора видим ентузијазам и жељу за нечим већим, као и љубав према томе што раде. То и јесте порука коју сам желела да пренесем, да љубав према послу којим се бавиш чини да то више не буде само посао.“

Биљана Бодирога, наставница ликовне културе, организаторка овог догађаја каже: „Велико задовољство је видети успешне бивше ученике Шесте. Много сам срећна што сам имала прилику да позовем Јелену које се професори сећају као одличне ученице и креативне особе. Садашњи ђаци имали су прилику да се упознају и разговарају са нашом бившом ученицом, чују чега се сећа из школских дана, а промовисали смо и уметност. Јеленина изложба у Дому омладине Београда је сјајна. Идеја јесте да библиотека буде омиљено место ученика, где ће долазити да читају, да се друже, смишљају и презентују своје идеје у Микс зони Мејкерс лаба.“

Разговор су водиле Андреа Симић и Лена Милошевић, ученице трећег разреда које су, према њиховим речима, слушајући друге, много искусније водитеље и саме развиле љубав према форми подкаста и пожелеле да се у њој опробају. Надамо се да ће слушаоци уживати подједнако као што су и оне у процесу стварања. Кажу да нису могле да имају бољу гошћу за први подкаст од Јелене, која им је дефинитивно улила дозу своје креативне енергије и дала инспирацију за даљи рад.

(Кликните на слику да погледате галерију слика)