Програм Girls go circular финансирају Европска унија и Европски институт за иновације и технологију. Спроводи се у 15 земаља јужне и источне Европе и као циљ има повећање броја жена које се баве областима научних, технолошких, дигиталних и ИТ иновација. У Србији програм реализује организација Достигнућа младих.
У другој години реализације овај програм је успешно завршила 2631 девојчица из 45 средњих школа широм Србије. Ученице су стекле предузетничке и дигиталне вештине кроз учење о циркуларној економији, односно о одрживом коришћењу, потрошњи и поновној употреби природних ресурса.
Током програма, ученице су се бавиле истраживањем на интернету, планирале су кампање на друштвеним мрежама, креирале видео записе и презентације и развијале пословне планове путем модула за учење. Радиле су појединачно и у тимовима, а наставници су им пружали подршку како би на крају ученице стекле међународни сертификат из теме која их интересује.
На основу постигнутих резултата, организација Достигнућа младих у Србији награђује школе са највећим бројем учесница у програму. Будући да су 292 наше ученице успешно завршиле програм, Шеста је освојила треће место, те ће бити новчано награђена у овом циклусу.

Наставнице-менторке из наше школе: Сузана Лазовић, Сандра Трпковић, Јасминка Башић, Ивана Вукмирица, Наташа Ђурић Лазовић, Снежана Петруновић, Татјана Златковић, Биљана Новаковић, Снежана Марковић, Гордана Ћеранић.

 

Више информација можете прочитати на сајту Достигнућа младих