Гејмлаб је програм за развој вештина тимског рада, критичког размишљања и решавања проблема код средњошколаца, кроз процес прављења видео игре. Гејмлаб се реализује у организацији Нордеус фондације која је основана са циљем да кроз повезивање образовања и примењеног знања, и коришћење свих предности технологије пружи сваком детету прилику да открије своје таленте и достигне свој потенцијал.
Ученици 3. и 4. разреда наше школе ће заједно са ученицима из шест изабраних београдских школа од новембра 2022. до маја 2023. проћи кроз низ активности: изложбе, радионице, предавања и конференције на којима ће се упознати са програмом и гејминг индустријом. Када се формирају тимови, ученици ће са ментором, стручњаком из гејминг индустрије, радити на свом пројекту игре. Резултате свог рада ученици ће презентовати у мају на завршној манифестацији.
До сада су остварене следеће активности: презентација програма у нашој школи у октобру, посета изложби A MAZE у галерији Графички колектив у новембру, Гејмлаб конференција на ФДУ и посета Нордеусу у децембру. Овај пројекат у нашој школи воде наставнице Сузана Лазовић и Наташа Ђурић-Лазовић.