Шеста је прославила 89. рођендан! Захваљујемо се свим учесницима који су заједничким креативним снагама приредили програм за памћење. Почнимо похвалом нашим шармантним и искусним водитељима Милици Мишић и Григорију Пешићу. Затим, искрене комплименте упућујемо нашој професорки музичког и диригенткињи Душки Кисин, која је одабрала прекрасне песме за хорско извођење, од којих је једну и компоновала. Све похвале и нашем хору који је на достојантвен начин допринео квалитету програма.
Традиционално, Шеста не оскудева у надареним музичарима – пијанистима, виолинистима, хармоникашима. Виолинисти Душан Радоичић, Дуња Савић и Јелисавета Ћурчин су извели Јесенске ноћи. Григорије Пешић је извео Музички интермецо на клавиру, Виктор Трмчић на хармоници Мађарску игру бр. 5 Јоханеса Брамса, а Душан Радоичић је као солиста одсвирао Менделсонов Виолински концерт, 2. став и Родеов Каприс 24. Захваљујемо се и матуранткињи Осме београдске гимназије Лени Масловарић, нашој драгој гошћи, која је на клавиру интерпретирала Ноктурно у цис молу.
Похвалићемо се и нашим рецитаторима који сарађују са професорком Весном Чолаковић Јовановић. Илија Базић је говорио потресну песму Душана Васиљева Човек пева после рата, а Ђорђе Ђорђевић је на емотиван начин изнео стихове Бертолда Брехта Рођенима после нас.
Највеће похвале и најгласнији аплауз заслужно је измамила ове године основана фолклорна секција. Све честитке за несебично залагање наше професорке и кореографкиње Саре Босиљчић! Фолклораши су извели чувени Моравац, а потом је уследио убедљиво најатрактивнији део програма – љубавна игра из Војводине Цигански пар у изведби бескрајно талентованих солиста Марије Поповић и Бојана Јаковљевића. На крају свог дела програма играчи су позвали публику да им се придружи у игрању Нишког Са Са.
Ученици који похађају изборни програм Језик, медији, култура из одељења 2/5, у сарадњи са професорком Данијелом Иличин, припремили су скеч Гласине, који преноси важну поруку о томе како се лако шире погрешне информације.
Посебно смо поносни на наш школски бенд Шести елемент, који је за крај извео химну Шесте Нема много таквих места, аутора Дуде Безухе. Наш бенд води професорка Сандра Трпковић, а чине га: Марија Ракић, Ненад Ранитовић, Илија Базић, Маја Марковић, Маша Мијатовић, Лука Павловић, Анастасија Ивковић, Лазар Стојиљковић, Константин Здравковић, Душан Радовановић, Григорије Пешић и Марко Колунџија.
Догодине обележавамо јубилеј – 90 година рада Шесте београдске гимназије. Позивамо вас да присуствујете прослави овог посебног датума за све нас, а ми вам обећавамо изврстан провод!