Манифестација Мај месец математике ове године је инспирисала наставнике математике и информатике да истраже могућности подучавања математике кроз видео-игре.
Центар за промоцију науке је уз подршку Нордеус фондације и Друштва математичара Србије расписао конкурс у оквиру ЕдуГејминг програма који је био намењен првенствено наставницима математике и информатике основних и средњих школа. Задатак је био да наставници заједно са својим ученицима креирају едукативну игру за једну наставну јединицу. По пропозицијама конкурса сви достављени видео-материјали ући ће у базу едукативних „игровних“ часова на платформи Нордеус фондације.
Тим наше школе учествовао је на овом конкурсу и креирао је едукативну игру Знање самопроцени и крени! . Чланови тима су Анђела Бујишић 2-9 и ученици 2-10: Маша Вукоичић, Бојана Дамјановић, Лука Вучетић, Лука Павловић, Милош Лужњанин, Андреј Грубнић, Лазар Буквић. Помоћ у формирању базе задатака, неопходне за игру, тиму су пружили ученици одељења 2-1, 2-2, 2-4, 2-9 и 2-10. Ментор тима била је наставница математике Сузана Лазовић.
На догађају који је Фондација Нордеус приредила за учеснике и сараднике у различитим активностима чији је организатор била, присуствовали су и ученици Шесте са наставницама Тамаром Новаковић и Сузаном Лазовић. Ученицима је указана прилика да се упознају са радом једне од водећих гејминг компанија Нордеус, разговарају са експертима на различитим позицијама у компанији, али и обиђу простор и размене искуства са осталим учесницима у овом догађају.