Ученици Шесте београдске гимназије учествовали су на 20. међународном конкурсу “Marco & Alberto Ippolito” у категорији кратке приче и фотографија, који се одржава сваке године у Ређо ди Калабрија у Италији. 

Тема овогодишњег конкурса била је „Постојим, као зрела и свесна особа способна за изборе у данашњем свету који се стално мења“.

Задатак за наше ђаке био је да кроз речи и фотографски објектив изразе и пренесу поруке, емоције и осећања у односу на задату тему.

Поносни смо добитници 2. награде за фотографију “Brightness” коју је освојила Андреа Милин из одељења 4-2.

Опис фотографије: Although I feel constant pressure of being a young adult on the verge of finishing high school and figuring out what I want to do with my life, I also see a bright future ahead of me and I know I’m not alone.

Brightness, Андреа Милин, 2. награда на конкурсу

Почасну похвалу добила је Уна Несторовић за фотографију Bright lights, bright future.

Опис фотографије: Want to fall in love with the magic of the city? I’ll show you how…Take your camera, find the perfect view and enjoy. This photo shows the blinding lights of Belgrade. We can only hope that the future of our young people and the path that Serbia is taking will be as bright as these spotlights.

Bright lights, bright future, Уна Несторовић, почасна похвалa

Захваљујемо нашим ученицама, Андреи и Уни, које су пронеле име школе и на међународној сцени и тако допринеле афирмацији школе у европским оквирима. Надамо се да ће се такви успеси наставити. 

Координатор: Сандра Плазибат