Ученици и наставници Шесте били су домаћини сусрета гимназијалаца 28, 29. и 30. октобра. Гости су нам дошли из српских гимназија у дијаспори: Гимназије Доситеј Обрадовић из Темишвара, Гимназије Никола Тесла из Будимпеште и Гимназије Кантакузина Катарина Бранковић из Загреба. Ученици и професори Ерика Kотхенц, Ален Нађ и Катарина Басарић боравили су три дана у главном граду Србије као гости VI београдске гимназије, искористивши јединствену прилику да наставе неговање традиционалне сарадње наших школа.

Жеља нам је да једни другима омогућимо стицање знања и вештина ради спознаје националне прошлости, порекла и традиције. На тим темељима треба да развијамо сопствени идентитет, уважавајући и негујући културне вредности и природна добра домовине.
Сарадњу са школама негујемо и реализујемо од 2014. године. Основ сарадње чине размена ученика и упознавање са гимназијским образовним системом у земљама ЕУ, боравак у породицама домаћина, обилазак српских знаменитости у региону и посета културноисторјских споменика Београда и Србије.