У недељу 22. 9. 2019. год . бенд Шесте београдске гимназије „ЏД“ који чине ученици : Јована Анђелковић 4-1, Реља Брајовић 3-3, Реља Штигљић 2-7, Никола Тришић 2-1 и Константин Јанковић 2-1, у пратњи професорке музичке културе Душке Кисин, допутовао је у Сарајево на трећи по реду регионални сусрет средњошколских бендова. Љубазни домаћини, професори и ученици Прве гимназије у Сарајеву, дочекали су их на најбољи могући начин.

У понедељак, 23.9. пре подне приређен је обилазак знаменитости ужег језгра града Сарајева, (Саборна православна црква, катедрала, синагога, џамија, Баш чаршија и галерија музеја у коме су изложени радови бивших ученика и професора Прве гимназије) После ручка је одржана генерална тонска проба . гимназијских бендова из Љубљане, Скопља, Подгорице, Сарајева и Београда. Концерт у свечаној сали започео је пригодним поздравним говором госпође Лејле Тузлак, директорке Прве гимназије у Сарајеву, а бенд Шесте београдске гимназије је наступио први са три песме ( Teenager, Ти си сав mој бол, Крени према мени) које су подигле позитивну атмосферу у препуној сали .

Програм је настављен наступом бендова из Подгорице, Љубљане, Скопља и Сарајева. После концерта ученици и професори са својим домаћинима наставили су лепо дружење.

Повратак у Београд уследио је у уторак 24.9.2019.