Ученици другог и трећег разреда наше гимназије основали су у компанију „Бицко“ 2018. године.  Жеља за здравијим животом, дружењем и остварењем наше замисли мотивисала нас је да оснујемо своју компанију. Пре свега, мисија је да се на данашњем тржишту појави нови пројекат који ће побољшати здравље данашње омладине, пројекат који ће играње игрица, целодневно гледање у телефон и седење у кући заменити забавом, дружењем и физичком активности која ће свима пријати.

Основна идеја је да извршимо популаризацију, а затим одржимо обуке за оне који нису раније возили бицикл и после организујемо различите туре по граду у којима би учествовали ученици наше школе, заједно са ученицима других школа из околине и са осталим заинтересованим грађанима. Ступили смо у контакт са бициклистичким клубовима и заједно са њима испланирали реализацију бициклистичких тура по стазама и улицама Београда.

Ученици наше школе учествовали су у вожњи ,,Упознај општину Савски венац“ у организацији Бициклистичког клуба „Црвена Звезда”. Ова вожња почиње код Општине Савски венац и завршава се код Железничког музеја, а станице које су учесници у току туре обишли су црква Светог Архангела Гаврила, стадион Рајко Митић Маракана, црква Светих апостола Петра и Павла, Манакова кућа, Београд на води итд. На наведеним станицама туристички водич је причао о одредишту, његовој историји, занимљивостима.

За спровођење нашег програма помоћ и подршку би нам омогућили Бициклистички клубови „Црвена звезда“ и „Партизан“, с којима смо остварили контакт.

Наша компанија је учествовала на Регионалном такмичењу ученичких компанија у организацији Достигнуће младих.

Наш тим чине: Јована Стијепић, Ирина Шевић, Теодора Тркуља, Јована Ненадић и Теодора Трмчић.

Погледајте наш сајт!

https://ukbicko.wixsite.com/bicko/about1-c1z94

Ако сте заинтересовани, пријавите се  за вожњу.

Наш мејл је  bicikоmpanija6gimnazije@gmail.com.

 

Ментор: Гордана Ћеранић, проф. рачунарства и информатике