Професори и ученици Шесте београдске гимназије били су домаћини пројекта „Сусрети гимназијалаца“. Њихови гости били су професори и ученици Гимназије „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара и Гимназије „Никола Тесла“ из Будимпеште.
Гостима је по доласку у школу приређен срдачан пријем. Приказана је презентација гимназије, а онда су ученици заједно посетили неке од часова како би упоредили наставни процес у школама. Послеподне је било резервисано за посету Музеја Николе Тесле и Храма Светог Саве. Домаћини су имали задатак да својим вршњацима покажу и живот у граду у вечерњим сатима.
Други дан смо посетили Срем. На Стражилову пред спомеником Бранка Радичевића ученици су говорили стихове „Ђачког растанка”, а онда су сви запевали песму „Певам дању, певам ноћу“. Приређен је пријем у Карловачкој гимназији, најстаријој гимназији у нашој земљи. Домаћини су приказали историјат школе, свечану салу и библиотеку у којој се чувају књиге непроцењиве вредности и многа културно-историјска документа. По повратку у Београд организована је заједничка журка.
Трећи дан сусрета домаћини су гостима показали културно-историјске знаменитости града.
Овај сусрет је, на задовољство свих нас, развио нова пријатељства и учврстио већ стечено другарство међу гимназијским вршњацима.