Један велики догађај обасјао је нашу школу овог понедељка. Једна визија пронашла је свој простор и своје остварење. Тачно у подне, Мејкерс лаб у Шестој отворио је врата својим првим посетиоцима. 

Новоотворена учионица будућности има три целине: мултимедијални простор за састанке, презентације, учење и комуникацију (интегрисан у библиотеку), радионичарско-уметнички део (у простору бившег вајарског атељеа) и дигитално технолошки, мултипрограмски део који повезује претходна два дела.

Свечаност је отпочела поздравном речју директора школе, господина Радисава Милића, а присутнима су се обратиле и координаторке Мејкерс лаба, госпођа Снежана Марковић, наставница рачунарства и информатике и госпођа Сузана Лазовић, наставница математике.

Бројни медији обавестили су ширу јавност о збивањима у нашој школи, наши драги  уважени гости пружили су подршку овом пројекту који је од значаја за нашу заједницу.

Велика нам је част, привилегија и задовољство што смо у прилици да изразимо своју захвалност др Марјани Бркић, представници Групе за образовање и  в.д. директора Центра за промоцију науке, господину Милошу Ђуричанину, директору стратегије и развоја Нордеус фондације, господину Дарку Радичанину, извршном директору Достигнућа младих у Србији, господину Небојши Бјелотомићу, генералном директору Иницијативе Дигитална Србија. Хвала вам на учешћу у овом свечаном скупу и на подршци овом важном образовном пројекту.

Након званичног отварања ученици школе и наставница Сузана Лазовић повели су нас у обилазак Мејкерс лаба. Уз звуке школског бенда Шести елемент представљени су роботи, истраживачки пројекат детекције микроорганизама у књигама школске библиотеке, научни експерименти, едукативне игре, 3Д штампа, школски подкаст, и награђивана иновација ученика Теодора Јовановића, робот за пречишћавање ваздуха.

Крилатица са повеље уграђене у темеље наше школе: Светлост, знање, живот пронашла је свој ехо, попут каквог живог палимпсеста, у креду исписаном на зидовима Мејкерс лаба: Мислим, иновирам, креирам, стварам.

Мејкерс лаб је отворен и чека на нас, ученике и професоре, да заједно истражујемо и проналазимо питања и одговоре, да се огледамо у светлости знања и да новим, савременим алатима откривамо један нови идентитет живота у нашем Мејкерс лабу.

Јер, како је то рекао наш цењени гост, г. Милош Ђуричанин: Чуда су могућа када сви заједно радимо за заједнички циљ.