Smerovi i upis

UPIS U PRVI RAZRED ŠKOLSKE 2020/2021. godine

Zbog pada sistema E-upis u toku današnjeg dana nije bilo moguće pristupiti istom kao i slati prijave za upis. 

Obaveštavamo roditelje da će sistem biti otvoren samo za njih narednih dana, a školama od utorka. S tim u vezi potrebno je prilikom popunjavanja prijave popuniti slede podatke:

– smer učenika,

– izborne programe (pogledati na sajtu škole),

– izborne predmete,

– iop,

– jezik nastave,

– drugi strani jezik (onaj koji je učenik učio u osnovnoj školi),

– kontakt podatke roditelja ili staratelja.

Molimo da popunite što više podataka kako bi se isti verifikovali, a ostali preuzeli i potvrdio upis deteta u školu. Ukoliko neki od podataka budu nedostajali ili budu netačni na mejl roditelja/staratelja će stići obaveštenje da verifikacija upisa učenika nije učinjena, tada je potrebno da nas kontaktirate kako bi podaci bili ispravljeni i pravilno uneti.

Za dodatne informacije pozovite od 8,00 do 15,00 broj telefona 011/2412-682 taster 4 ili pošaljite mejl na uprava@vigimnazija.edu.rs

Hvala na razumevanju,

Sekretarijat škole

Poštovani roditelji,

ovim vas obaveštavamo o proceduri upisa učenika I razreda koja će se primenjivati 9 i 10 jula  za one koji su se odlučili na upis u prostorijama škole.

1. U školu ulazi po jedna stranka uz obavezno nošenje zaštitne maske.

2.Pri ulasku će radnik škole meriti temperaturu bezkontaktnim toplomerom.

3. Obavezno je proći preko dezo barijere i dezinfikovati ruke.

4. Nakon obavljenog upisaa napušta se školski obejekat. 

Upis učenika u prvi razred biće moguć i elektronski, preko Portala eUprava. Oni koji ne iskoriste uslugu preko Portala eUprava moraju da dođu u školu (9. ili 10. jula između 8 i 15 sati), ali nema potrebe da donose bilo koji dokument u papirnom obliku (izvode, potvrde o prebivalištu i lekarsko i sl.), osim prijave za upis.

Prilikom upisa učenika u Šestu beogradsku gimnaziju biraju se dva od četiri ponuđena izborna programa:

1. Jezik, mediji i kultura

2. Zdravlje i sport

3. Umetnost i dizajn

4. Primenjene nauke

POLAGANJE PRIJEMNIH ISPITA ZA UPIS U SPECIJALIZOVANE SREDNJE ŠKOLE I ODELJENJA ZA ŠKOLSKU 2020/2021. GODINU

Učenici koji su se prijavili za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole i odeljenja treba da izvrše dodatne prijave za konkretnu školu koju žele da upišu. To se odnosi na učenike koji upisuju Matematičku, Filološku i Karlovačku gimnaziju, kao i na učenike sa posebnim sposobnostima za matematiku, fiziku, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, geografiju i istoriju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, učenike sa posebnim sposobnostima za filološke nauke, učenike koji deo nastave ostvaruju na stranom jeziku, muzičke, baletske, likovne i druge.

Dodatna prijava se vrši popunjavanjem obrasca Prijava za polaganje prijemnog ispita koja se nalazi na sledećem linku http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc

Popunjenu prijavu poslati na mejl adresu škole koju žele da upišu. U tekstu mejla navesti i generički broj koji je dobijen pri onlajn prijavljivanju. Spisak škola sa mejl adresama nalazi se na sledećem linku http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/SPISAK-ŠKOLA-ZA-KOJE-SE-POLAŽE-PRIJEMNI-ISPIT-LINK-2.xlsx

Škola potvrđuje prijem Prijave za polaganje prijemnog ispita.

Učenici koji nisu uspeli da izvrše onlajn prijavu ili se nisu uopšte prijavili, mogu da se prijave popunjavanjem i štampanjem obrasca Prijava za polaganje prijemnog ispita http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc, koji predaju u školi koju žele da upišu.

Prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita (slanjem mejla ili direktno) obavlja se od 18. do 21. maja 2020. godine.

Polaganje prijemnih ispita vrši se u školi koja ima određeni obrazovni program/profil, sem za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (IT odeljenja). Za ova odeljenja prijemni ispit će se organizovati u 16 gimnazija na teritoriji Republike Srbije. Spisak škola gde će se polagati prijemni ispit biće objavljen nakon izvršenih prijava i sagledavanja prostornih kapaciteta gimnazija koji obezbeđuju epidemiološku bezbednost.

Predaja sportske dokumentacije za Sportsku gimnaziju i odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za sport realizovaće se 8. i 9. juna u školama koje imaju ova odeljenja.

Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita za upis u srednju školu za školsku 2020/2021. godinu se nalazi na linku http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/KALENDAR-PRIJEMNIH-ISPITA-LINK3.xls

Učenici koji su se prijavili za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole i odeljenja će se prijavljivati slanjem mejla srednjoj školi i popuniti elektronski obrazac prijave i u tekstu mejla navesti generički broj koji su dobili pri prvom onlajn prijavljivanju početkom aprila meseca. Obrazac prijave se nalazi na sajtu ministarstva ( Prijava za polaganje prijemnog ispita koja se nalazi na sledećem linku http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc ). U obrascu prijave se navodi šifra koju učenik dobija i upisuje se u njegovu knjižicu. Ove šifre će učenici dostaviti kada ih dobiju u matičnoj osnovnoj školi.

Škola potvrđuje prijem Prijave za polaganje prijemnog ispita tako što potvrdi prijem mejla (odgovor mejlom).

Učenici koji nisu uspeli da izvrše onlajn prijavu ili se nisu uopšte prijavili (nemaju generički broj), mogu da se prijave popunjavanjem i štampanjem obrasca iste prijave, koji lično predaju u školi koju  žele da upišu. Overen primerak prijave je dokaz da je izvršeno prijavljivanje.

Prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita (slanjem mejla ili direktno) obavlja se od 18. do 21. maja 2020. godine. Srednja škola obezbeđuje da se u periodu od 8 časova do 20 časova, na mejl adresu koja je navedena i potvrđena od strane škole, potvrđuje prijem prijave (spisak adresa škola nalazi se u prilogu).

Konačan spisak lokacija gde će se obaviti prijemni ispit biće objavljen nakon izvršenih prijava i sagledavanja prostornih kapaciteta gimnazija koji obezbeđuju epidemiološku bezbednost kandidata.

Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita za upis u srednju školu za školsku 2020/2021. godinu se nalazi na linku  http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/KALENDAR-PRIJEMNIH-ISPITA-LINK3.xls

Ukoliko je potrebno prilagođavanje prijemnog ispita, molimo navesti kao napomenu u prijavi.
Srednje škole obrađuju dokumentaciju kandidata u skladu sa propisima o zaštiti podataka o ličnosti. 
Mejl adresa Šeste beogradske gimnazije za prijavu učenika je uprava@vigimnazija.edu.rs

ADRESE ŠKOLA KOJE IMAJU ODELJENJE ZA UČENIKE SA POSEBNIM SPOSOBNOSTIMA ZA RAČUNARSTVO I INFORMATIKU

Nastava u Šestoj beogradskoj gimnaziji realizuje se u školskoj 2018/19 na tri smera : društveno jezičkom u 4 odeljenja sa 120 učenika,prirodno matematičkom u 5 odeljenja sa 150 učenika i računarskom   1 odeljenje sa  20 učenika.

Upis na društveno jezičkom i prirodno matematičkom smeru vrši se na osnovu rezultata sa završnog ispita i konačne rang liste po osnovu spiska željenih škola. Upis na smeru za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku vrši se nakon što kandidati polože poseban prijemni ispit sa testiranjem iz matematike a potom  i završni ispit u osnovnoj školi .Rang lista za upis u gimnaziju formira se na osnovu ukupnog broja bodova sa prijemnog i završnog ispita.

Obaveštavamo učenike koji su podneli prijavu za polaganje prijemnog istita za specijalizovano IT odeljenje da će se konsultacije u Šestoj beogradskoj gimnaziji održati 25.05.2019. godine od 8:30 – 10 časova i 01.06.2019. godine od 9 – 10:30 časova.

Svi zainteresovani su dobrodošli!

OBAVEŠTAVAJU SE RODITELJI/STARATELJI DA OD ŠKOLSKE 2019/2020  PRI UPISU UČENIKA U PRVI RAZRED NEĆE BITI U OBAVEZI DA DOSTAVLJAJU IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH KAO NI DOKAZ O PRIJAVI PREBIVALIŠTA U PAPIRNOJ FORMI.

PRIJEMNI ISPIT ŠKOLSKE 2019/2020. godine

Šesta beogradska gimnazija će i naredne školske godine 2019/2020 upisati jedno odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz matematike.

Na prijemnom ispitu zadaci će biti srednjeg i naprednog nivoa, a za pripremu  se mogu  koristiti zbirke zadataka za pripremu završnog ispita.

Prijemni ispit se polaže 02. juna 2019.godine.

Gimnazije u kojima će se polagati prijemni za odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo (IT-odeljenje) :

 1. Prva beogradska gimnazija za grad Beograd
 2. Zemunska gimnazija (rezerva- ako kapaciteti Prve beogradske budu nedovoljni)
 3. Gimnazija „Svetozar Marković“ Subotica za Zapadnobački i Severnobački okrug
 4. Zrenjaninska gimnazija za Severnobanatski, Srednjebanatski i Južnobanatski okrug+Kikinda+Bečej
 5. Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad za Južnobački i Sremski okrug
 6. Šabačka gimnazija, Mačvanski i Kolubarski okrug
 7. Užička gimnazija, Zlatiborski i Moravički okrug+Bajina Bašta
 8. Gimnazija u Kraljevu za Raški okrug + Kosovska Mitrovica
 9. Gimnazija u Kruševcu za Rasinski okrug
 10. Gimnazija u Leskovcu za Pčinjski i Jablanički okrug
 11. Gimnazija „Bora Stanković“ u Nišu za Nišavski, Pirotski i Toplički okrug
 12. Prva kragujevačka gimnazija za Šumadijski i Pomoravski okrug
 13. Gimnazija u Smederevu za Braničevski i Podunavski okrug + Kovin
 14. Gimnazija u Zaječaru za Zaječarski i Borski okrug

Učenici se prijavljuju u gimnaziji ili srednjoj školi koju žele da pohađaju.

Obrazac za prijavu možete preuzeti u školi ili sa sajta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pri podnošenju prijave, upišite šifru učenika ukoliko je učenik dobije u osnovnoj školi, ukoliko ne, prijavu možete podneti i bez šifre ali ste u obavezi da školi dostavite šifru učenika po saznanju iste.

Rok za prijavljivanje je od 10-17. maja 2019. godine od 9.00-14.00 časova.

VIŠE INFORMACIJA O UPISU U INFORMATIČKO ODELJENJE

PROGRAM NASTAVE I UČENJA ZA PRVI RAZRED GINAZIJE

PRAVILNIK O PROGRAMU NASTAVE I UČENJA ZA PRVI RAZRED GIMNAZIJE