Međunarodna razmena

VI beogradska gimnazija u okviru medjunarodne razmene učenika saradjuje sa AFS Interkultura ,organizacijom koja se bavi programima razmene srednjoškolaca od 15 do 18 godina.Zainteresovani učenici imaju mogućnost da borave u drugim zemljama po njihovom izboru ,gde su smešteni u porodicama domaćina i gde pohadjaju lokalnu školu ,uče novi jezik i istražuju kulturu zemlje domaćina.Pojedini zainteresovani učenici naše škole prethodnih godina boravili su u Francuskoj,Italiji,SAD,Tajlandu gde su tokom jedne školske godine pohadjali lokalne škole.Naša škola je višegodišnji  partner sa organizacijom AFS Interkultura Srbija a u okviru te saradnje našu školu su pohađali učenici iz Nemačke,Italije,Turske koji su bili veoma aktivni i uzimali učešće u školskim manifestacijama i vannastavnim aktivnostima .Svi zainteresovani učenici i njihovi roditelji mogu sve neophodne informacije dobiti preko sajta:info.interkultura@afs.org i na adresi Lomina 29.

Keremđan Adanur rodom iz Turske zahvaljučući programu međunarodne razmene učenika pohađa četvrti razred gimnazije prirodno-matematičkog smera školske 2019/2020. godine.

Njegovo učešće kako u nastavnim tako i u vannastavnim aktivnostima zapaženo je od strane nastavnika. U priredbi povodom Dana škole bilo je zapaženo njegovo učešće koje je propraćeno velikim aplauzom i ovacijama svih prisutnih.