Nagrade

Školska 2020/2021. godina

Školska 2019/2020. godina

Takmičenje Dabar

Učenik prvog razreda informatičkog smera Ivan Majer na Republičkom nivou takmičenja za školsku 2019/2020. godinu osvojio je drugo mesto.scan0004

IMG_20200125_105635

Učenica Milica Stijačić (IV-4) je na Filološkom fakultetu prezentovala svoj istraživački rad “Tumačenje filma Vizantijsko plavo”, nastao u okviru kursa istorija srpske kulture u Naučno-obrazovno kulturnom centaru “Vuk Karadžić” u Tršiću.

IMG-e43760fc9965c6b46180f65c1bc59341-V

IMG-fd882ef6f25b327118b5388f04b4c196-V

IMG-56c195fdefd0911cf62624c5900019b1-V

Na takmičenju Beogradsko besedništvo srednjoškolaca (BEOPS) u Matematičkoj gimnaziji 27. novembra učestvovali su Matija Mišić (IV-3) i Olivera Nikolić (IV-4), koja je osvojila drugo mesto. Pročitajte njihove besede.

IMG-2354783e1e94e7f2a0dedbba286444d1-V

IMG-545969f1086faaa2dd73faa7d64512e0-V

Beseda Olivere Nikolić

Beseda Matije Mišića

IMG-7d8e2cbab7c4cdb5453db7eafa374c47-V

IMG-842c9dd037078d601d3816e3e06cbf56-V

IMG-87c53be2fffda290b331f1a44aac3718-V

U Šestoj beogradskoj gimnaziji je 21.3.2019. održano međunarodno takmičenje „Kengur bez granica“ na kom je učestvovalo 26+11+17+16=70 učenika. Rezultati su sledeći(pohvale i nagrade):

 1. Stojanović Jana, prvi razred, prof. Nataša Dabić Kostić – pohvalaIMG-c460374d8ec382214bfb769383186170-V
 2. Mitreski Milan, treći razred, prof. Jovan Knežević – 3. nagrada
 3. Šević Irina, treći razred, prof. Nataša Dabić Kostić – pohvala
 4. Jovanović Andrija, četvrti razred, prof. Ljudmila Bašić – 3. nagrada
 5. Đumić David, četvrti razred, prof. Jovan Knežević – pohvala
 6. Vukićević Jovan, četvrti razred, prof. Jovan Knežević – pohvala

prof. Jovan Knežević

U Beogradu je 18.5.2019. održan Matematički turnir gde su se takmičili i učenici Šeste beogradske gimnaziju u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Tim Šeste beogradske gimnazije činili su:

 1. Vlajić Dimitrije, prvi razred, prof. Ljudmila Bašić
 2. Ninković Anđela, drugi razred, prof. Jovan Knežević
 3. Mitreski Milan, treći razred, prof. Jovan Knežević
 4. Trnavčević Uroš, četvrti razred, prof. Ljudmila Bašić

U ekipnoj konkurenciji naša ekipa osvojila je POHVALU i zauzela 33. mesto u konkurenciji od 51 ekipe.

U pojedinačnoj konkurenciji, učenik trećeg razreda, Milan Mitreski osvojio je 2 nagradu, a zauzeo 5. mesto u konkurenciji od 51 učenika iz ostalih škola.

prof. Jovan Knežević

Na finalnom takmičenju „Kengur bez granica“, održanom 9.6.2019, učestvovali su

 1. Mitreski Milan, treći razred, prof. Jovan Knežević
 2. Jovanović Andrija, četvrti razred, prof. Ljudmila Bašić

Učenik trećeg razreda, Milan Mitreski osvojio je treću nagradu.

prof. Jovan Knežević

Učenici Šeste beogradske gimnazije na međuokružnom takmičenju u odbojci koje je održano u Ljigu osvojili su treće mesto.

image2

Na DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ MATEMATIKE  16. marta  2019. godine u Novom Sadu učestvovala su 4 učenika Šeste beogradske gimnazije:

Andrija Jovanović, Irina Šević,  Milan Mitreski i  Marko Spremić.

 1. Andrija Jovanović, četvrti razred, prof. Ljudmila Bašić, PRVA  NAGRADA
 2. Irina Šević, treći razred, prof. Nataša Dabić-Kostić, POHVALA
 3. Milan Mitreski , treći razred, prof.Jovan Knežević, POHVALA

Izuzetan učenik Andrija Jovanović,  osvojio je ne samo prvu nagradu, već i  sa najvećim brojem poena, kao i prošle godine, pa će i ove školske godine učestvovati  na SRPSKOJ MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI !

Ljudmila Bašić, prof.matematike

IMG-2f372b28db9c798f0aea0c5ce55c779f-V

IMG-a51396ff0cf11684fec74e157fd90ab9-V

Na  JUBILARNOM 60. DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ MATEMATIKE , održanom 10. marta  2018. godine na Mašinskom fakultetu u Beogradu učestvovao je jedan učenik Šeste beogradske gimnazije -Jovanović Andrija i postigao izuzetan uspeh:

 1. ANDRIJA JOVANOVIĆ, treći razred, prof. Ljudmila Bašić, PRVA  NAGRADA,

PRVA NAGRADA   sa najvećim brojem poena – PRVI U SRBIJI.

Učešće  na SRPSKOJ MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI !

Ljudmila Bašić, prof. matematike

Regionalno takmičenje Poslovni izazov

Učenice registrovane Učeničke kompanije ,,Golden fajv” na zvaničnom sajtu https://www.ja-serbia.org/  takmičile su se u mešovitim grupama na Poslovnom izazovu na kojem učestvuje preko 100 beogradskih srednjoškolaca i stekle preduzetnike veštine, timski duh, simulirajući rad kompanija u stvarnom svetu. Našu školu su predstavljale učenice odeljenja 38 Anđela Balinovac, Tijana Ristić, Katarina Ivanović i Darja Marko.

Kovačević Ana, nastavnica geografije, mentor

Nikola Zurnić, učenik 4-5 osvojio je drugo mesto na Regionalnom takmičenju Poslovni izazov.

Gordana Ćeranić, profesorka računarstva i informatike, mentor

n

5

4

3

2

Učenička kompanija  „Bicko“ je osnovana 2018. godine u Šestoj beogradskoj gimnaziji od strane učenika drugog i trećeg razreda.  Želja za zdravijim životom, druženjem kao i želja za ostvarenjem naše zamisli i cilja motivisala nas je da osnujemo svoju kompaniju. Pre svega, misija je da se na današnjem tržištu pojavi novi projekat koji će poboljšati zdravlje današnje omladine, projekat koji će igranje igrica, celodnevno gledanje u telefon i sedenje u kući zameniti zabavom, druženjem i fizičkom aktivnosti koja će svima prijati.

Naša želja za zdravijim životom navela nas je da osnujemo ovu kompaniju, kako bi smo edukovali učenike o biciklizmu, i pomogli im da sami zavole ovaj sport, ali i da se počnu njime aktivnije baviti. Osnovna ideja je da izvršimo popularizaciju, a zatim organizujemo obuke za one koji nisu ranije vozili bicikl i posle organizujemo različite ture po gradu u kojima bi učestvovali učenici naše škole, zajedno sa učenicima drugih škola iz okoline i sa ostalim zainteresovanim građanima. Stupili smo u kontakt sa nekim od najznačajnijih biciklističkih preduzeća i zajedno sa njima isplanirali realizaciju biciklističkih tura po stazama i ulicama Beograda.

Biciklizam je veoma popularan sport i bicikli sve više dobijaju na značaju kao vid rekreacije, ali i prevoznog sredstva. Neke od glavnih prednosti su to što se bicikl može koristiti kao jednostavno prevozno sredstvo i u velikim gradovima (kao što je Beograd), često je praktičniji od autobusa, automobila itd, zbog pogodnosti kao što su besplatan parking i planiranje sopstvenog vremena nezavisno od sistema prevoza i postojećih saobraćajnih uređenja. Takođe, dok se koristite biciklom kao prevoznim sredstvom, ne samo da na mnogo načina činite dobro svom telu u fizičkom pogledu, već i čuvate životnu sredinu time što ne zagađujete vazduh izduvnim gasovima matora, što predstvalja odlično rešenje za dobro poznati problem zagađenosti životne sredine. Još neke od prednosti koje ćete imati priliku da doživite ukoliko počnete češće da se bavite ovim sportom su sticanje boljeg osećaja za orijentaciju u prostoru i sticanje fizičke kondicije, koja nam u ovom digitalnom dobu, svima manjka. Jedna od najbitnijh osobina ovog vida prevoznog sredstva, jeste njegova jednostavnost, cena i dostupnost. Svako može lako naučiti da vozi bicikl, a kasnije i da upravlja njime u saobraćaju, za šta nije potrebna nikakva posebna dozvola.

Želimo, da biciklizam uvedemo i vratimo u živote dece. Pre svega, svesni smo da postoje i oni koji nisu vešti sa vožnjom bicikla ali smatramo da ne postoji problem za koji nema rešenja niti stvar koja se ne može naučiti. U saradnji sa različitim ličnostima i organizacijama organizovaćemo obuke gde će zainteresovani naučiti kako voziti bicikl, kako zameniti gumu, kako se ponašati kada se desi neka neočekivana situacija, naučiće pravila koja će im pomoći da sa sigurnošću i znanjem na pravi načinkoristebiciklističke staze ali i ulice.

U saradnji sa Učeničkim parlamentom Šeste beogradske gimnazije ispred škole su postavljena „parking mesta za bicikle“ gde učenici za vreme boravka u školi mogu da odlože svoje bicikle, pomoću kojih su došli do škole, na bezbednom, što predstavlja podsticaj mladima da koriste ovakav način prevoznog sredstva.

Učenici naše škole učestvovali su u vožnji ,,Upoznaj opštinu Savski venac“ u organizaciji Biciklističkog kluba Crvena Zvezda. Ova vožnja počinje kod Opštine Savski venac i završava se kod Železničkog muzeja, a stanice koje su učesnici u toku ture obišli su crkva Svetog Arhangela Gavrila, stadion Rajko Mitić Marakana, crkva Svetih apostola Petra i Pavla, Manakova kuća, Beograd na vodi itd. Na navedenim stanicama turistički vodič je pričao o odredištu, njegovoj istoriji, zanimljivostima…

Organizovali bi smo obuke za naše učenike u prostorijama škole (teorijska obuka na kojoj bi učenici pored osnova o samoj vožnji bili u prilici da čuju savete iskusnijih o tome kakav bicikl bi trebalo da kupe u odnosu na svoje potrebe, želje i mogućnosti) i u prostranom dvorištu škole, gde bi prvi put upravljali biciklom, nakon čega bi počeli sa vožnjom po biciklističkim stazama, a najzad i na ulicama.

Za sprovođenje ovog programa pomoć i podršku bi nam omogućili Biciklistički klubovi „Crvena zvezda“ i „Partizan“, s kojima smo ostvarili kontakt.

Ideja je da se rad naše kompanije zasniva na turama koje bi smo sami organizovali za učenike naše, ali i drugih škola, kao i za ostale zainteresovane građane. Oranizovane ture, gde bi pored vožnje obišli različita, interesantna i nesvakidašnja mesta u Beogradu i okolini, naučiti o njima, njihovoj istoriji i čuti razne zanimljive i korisne podatke.

Naša kompanija je učestvovala na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u organizaciji Dostignuće mladih.

Ako ste zainteresovani prijavite se  za vožnju, naš mejl je  bicikompanija6gimnazije@gmail.com.

Dođite da vozimo zajedno!!!

Tim učeničke kompanije „Bicko”:

Jovana Stijepić

Jovana Nenadić

Irina Šević

Teodora Trkulja

Teodora Trmčić

Mentor: Gordana Ćeranić, prof. računarstva i informatike

23

11

15

21

13

12

14

17

22

16

DRUŠTVO ZA SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST SRBIJE DODELILO JE ZAHVALNICU NASTAVNICI OLIVERI LEVI

Republičko takmičenje iz fizike

Dejan Hasković I-6 osvojio je  II mesto, a Sanja Milosavljević I-8 pohvalu za učestvovanje.

Mentor:

Tijana Marinković, prof. fizike

Takmičenje Raf Challenge 2017

Učenici Rajković Andreja IV-7 , Luka Rešetar IV-7 osvojili su drugo mesto na takmičenju , a učenica Trivić Aleksandra IV-9 treće mesto.

Mentor:

Gordana Ćeranić, prof. informatike

Met Mobil Challenge 2017

Učenici Rajković Andreja, Luka Rešetar, Kristina Ilić i Pavle Aleksić osvojili su treće mesto na takmičenju iz oblasti informacionih tehnologija za učenike srednjih škola.

Mentor:

Gordana Ćeranić, prof. informatike