Mendeljejev periodni sistem

Mendeljejev periodni sistem

Hemijski fakultet u Beogradu obelezio je 150.godina nastanka Mendeljevog periodnog sistema. Tom prilikom Dr Jasminka Korolija je istakla znacaj projektne nastavne za promovisanje nastavne hemije I istakla aktivnost sekcije nase skole ” Carobna hemija” kao primer dobre prakse projektne nastavne. Posebno je istaknut znacaj ambijenta kabinetske nastavne I ucenici okruzenje.

Susret gimnazija u Beogradu

Susret gimnazija u Beogradu

Šesta beogradska gimnazija već dugi niz godina organizuje susrete gimnazijalaca. Ove godine susret je trajao od 28-30. oktobra, a učesnici su došli iz srpskih gimnazija iz dijaspore: gimnazije „Dositej Obradović” iz Temišvara, gimnazije „Nikola Tesla” iz Budimpešte i gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković” iz Zagreba. Tako su učenici i profesori Erika Kothenc, Alen Nađ i Katarina Basarić naše gimnazije boravili tri dana u glavnom gradu Srbije kao gosti VI Beogradske gimnazije, iskoristivši jedinstvenu priliku da nastave jednu divnu tradiciju i neguju lepu saradnju sa ovom ustanovom.

Pročitajte više na sajtu gimnazije „Nikola Tesla” iz Budimpešte

MAJ MESEC MATEMATIKE

MAJ MESEC MATEMATIKE

U Beogradu će tokom maja biti održana osma manifestacija “Maj mesec matematike (M3)”, u organizaciji Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU).
Šesta beogradska gimnazija učestvuje sa projektom “Šetajuća matematika” gde će učenici gimnazije i nekoliko osnovnih škola u centru grada sa prolaznicima razmeniti matematičke znanja i razbijati predrasude o matematici.

VIŠE PROČITAJTE NA SAJTU N1

VIŠE PROČITAJTE NA SAJTU Danas

13.05 2019. Suzana Lazovic – Gostovanje u Jutru

 

Duh pomirenja i saradnje između mladih u regionu

Duh pomirenja i saradnje između mladih u regionu

Sarajevo, 28.11.2018.

Projekat Beyond Borders Uključio je 48 učenika iz Prve gimnazije Sarajevo, Šeste beogradske gimnazije, Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice i Gimnazije “Josip Broz Tito” iz Skoplja s ciljem prevazilaženja predrasuda i izgradnju pomirenja.

OslobodjenjeInzko posjetio Prvu gimnaziju   pročitajte više

FokusViše od 5.000 učenika učestvovalo u projektu pomirenja Beyond Borders pročitajte više

radiosarajevoSarajevo / Lijepa priča: Djeca iz BiH i regije rade na pomirenju i suživotu! pročitajte više