Нови школски сајт

Нови вебсајт наше школе, још увек у експерименталој фази, али са свежим вестима, налази се на http://glavna.vigimnazija.edu.rs/

 

 
ОНЛАЈН НЕДЕЉА 26-30 март 2012.

onlajn nedelja

Онлајн недеља је кампања ширења писмености у области информационо-комуникационих технологија у којој учествује преко 50 земаља из Европе већ и из Азије и Африке и преко 25.000 организација. Обележава се од 26. до 30. марта.

Овогодишњи циљ кампање је омогућити да се 200.000 Европљана који никада раније нису користили рачунар и Интернет упознају са овим технологијама и почну да их користе. Земље се такмиче у достизању што већег броја учесника кампање, уједно стремећи ка истом заједничком циљу, а то је да се што више људи који су још увек дигитално неписмени укључи у информационо друштво.

У Србији је национални координатор ове кампање ИАН Међународна мрежа помоћи која кроз свој ИАН Телецентар више од 10 година ради на промоцији и подизању нивоа дигиталне писмености у нашој земљи. У току ове недеље ИАН отвара врата својих учионица и пружа подршку за све који желе да се по први пут упознају са рачунаром и Интернетом.

Read more...
 
Новембарски дани 2011

 

Крајем новембра  у нашој школи одржани су још једни Новембарски дани Соње Жарковић.

Током тих недељу дана, на разним трибинама, радионицама, јавним часовима, семинарима и предавањима (За ТОлеранцију и НЕнасиље, Стара школа у новом руху, Нега младалачке коже, Гимназија по мојој мери, Повезаност насиља у друштву и злостављања животиња, Мотивација и постигнућа ученика у светлу реформе гимназија, Креирање интернет курсева намењених перманентном учењу на даљину, Управљање односима са јавношћу у кризним ситуацијама, Акција добровољног давања крви), разговарало се,  размишљало, закључивало, смејало и уживало у духу који је препознатљив – у духу наше школе.

Организована  је и акција добровољног давања крви кao и семинар за директоре основних и средњих школа Звездаре у сарадњи са Општином Звездара уз подршку УНИЦЕФ-а. Посетили су нас многи драги гости, почастили смо се колачићима после приредбе...

И ове Соњине дане памтићемо  као успешне. Не само зато што су били испуњени догађајима и пријатељима, већ, и пре свега, зато што нас подсећају на курс којим пловимо и враћају нас на њега када нас понесу погрешни ветрови . То је снага Соњиног и нашег духа, и снага генерација које изнова долазе.

Чекамо вас догодине!

 

 

 
По чему смо познати?

Наша школа је надалеко позната по великом броју секција, ваннаставних активности, по великој могућности избора разноврсних садржаја и активности којима се ученици могу бавити ван наставе...

Врхунски резултати на такмичењима из математике, физике, историје, енглеског језика, женског фудбала... Учешће у разним манифестацијама и смотрама, путовања планинарске секције по нашој земљи и УНЕСКО клуба у иностранству, хемијска радиноца, уметнички атеље, филозофска секција, ученички парламент, дебате, трибине, промоције, припрема за факултет, тим за превенцију насиља, рачунарске секције, хор, и многе друге активности на располагању су нашим ученицима за примену и проширење сазнања стечених на часовима редовне наставе.

 
Светлост, Знање, Живот

14. маја 1939. године у темеље наше школе уграђена је Повеља Шесте београдске гимназије на којој стоје речи:

"Светлост, Знање, Живот".

У ове три речи сажете су поруке истине и трагања за смислом постојања које нам је ...

Read more...