„JA (Junior Achievement)“

Školske 2018/2019 godine u školi je realizovana JA sekcija. U okviru sekcije su sprovedena dva programa:  Poslovni izazov i Učenička kompanija.

Učenici koji su učestvovali na regionalnom takmičenju Poslovnog izazova su: Uroš Filipović IV-5, Stefan Mandić IV-5,  Stojanović Miloš IV-5 i Stojsavljević  Đorđe II7.

Takođe je realizovan program Učenička kompanija. U školi je  formirana  jedna učenička  kompanija: Kreativna energija. Mentori za ovu kompaniju su: Gordana Ćeranić  i Duška Kisin. U kompaniji Kreativna energija  su bili učenici: Ana-Marija Radenović II-1, Teodora Trmčić I-5, Đorđe Stojsavljević II-6, Jovana Nikolić II-7 i  Aleksandra Raičević II-7.

Direktorka kompanije Ana-Marija Radenović ukratko o kompaniji:

„Naša kompanija Kreativna energija je ime je dobila u želji da pokrenemo mlade ljude koji žele da izraze svoju kreativnost i iskoriste je na pravi način ili pak da poboljšaju svoje finansijsko stanje, jer su želje, nas, srednjoškolaca velike, a roditelji nisu u mogućnosti da nam ih sve ispune. Naša firma prozvodi venecijanske maske od gipsa, predmete ukrašene dekupaž tehnikom, čestitke i mnoge druge ukrasne predmete. Ona teži da naši proizvodi budu orginalni, kreativni i neobični. Naši proizvodi nemaju serijsku proizvodnju, već je svaki od njih unikatan, ima svoj pečat, izrađen je sa ljubavlju i u izradi svakog predmeta je uložen veliki trud. Ideja je nastala tako što smo kroz neobavezan razgovor saznali da imamo slična interesovanja i rešili da naš hobi realizujemo u kompaniju. Naš cilj je da naši proizvodi postanu prepoznatljivi na tržištu kao i da putem vršnjačkog učenja obučimo što više naših vršnjaka, omogućivši im na taj način dodatni izvor zarade.Naša kompanija funkcioniše na principu zabave, pre svega, druženja, dobre energije i takoreći je spoj lepog i korisnog“.

Naša kompanija je učestvovala na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija i osvojila šesto mesto.

Svim učenicima se mnogo dopao ovaj program koji omogućava razvoj preduzetničkih kompetencija koje su ključne u savremenom obrazovanju.

Instagram: @kreativnaenergija

4M

2M

 

 

 

 

 

 

 

 

5m

ja5

 

 

 

 

 

 

 

 

ja2

3M

 

 

 

 

 

 

1M

 

Školske 2016/2017 godine u školi je realizovana JA sekcija. U okviru sekcije bilo je uključeno  12 učenika: Andreja Rajković, Rešetar Luka, Luka Milekić, Todor Trajković, Marko Tanasić, David Đumić, Luka Vučenović, Lazić Vojislav, Magdalena Marković, Jana Andrić,Uroš Marinković, Nikola Aleksić.

U okviru sekcije su sprovedena tri programa:  Poslovni izazov, Učenička kompanija i Titan.

Učenici koji su učestvovali na regionalnom takmičenju Poslovnog izazova su: Andreja Rajković, Rešetar Luka, Todor Trajković i Marko Tanasić. Andreja Rajković je osvojio prvo mesto na tom takmičenju i plasirao se na Nacionalno takmičenje. Na tom takmičenju se kao jedan od najboljih plasirao  na balkansko takmičenje.

Takođe je realizovan program učenička kompanija. U školi su formirane 2 kompanije:  No stress brand i My Conn. U kompaniji No stress brand su bili učenici: Andreja Rajković, Rešetar Luka i Luka Milekić.  U kompaniji My Conn su bili učenici: David Đumić, Luka Vučenović, Lazić Vojislav. Obe kompanije su učestvovale na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija koje je bilo u novom Merkatoru.

Učenici koji su učestvovali na takmičenju Titan su: Jana Andrić,Uroš Marinković, Nikola Aleksić i Magdalena Marković.

Svim ovim učenicima mnogo svideo ovaj program koji omogućava razvoj preduzetničkih kompetencija koje su ključne u savremenom obrazovanju.

Gordana Ćeranić, prof.računarstva i informatike

1

2

 

 

 

 

 

 

34

 

 

 

 

 

 

5

6

 

 

 

 

 

 

78

 

 

 

 

 

910