четвртак 20 феб 2020
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
elektronik sigara sitesi - elektronik sigara - ukash satin al

Ово је званичан веб-портал Шесте београдске гимназије. Чини га систем веб-сајтова: овај сајт,
стари сајтелектронско учење НОВО, алумни-сајт,  Фејсбук-страница , матурски радови 2013, као и више затворених вики и блог сајтова за потребе наставе. 

Сврха наших сајтова није само информисање већ и обука чланова секције. Стога настојимо да пратимо развој технологије и сваких пар година правимо нови сајт. Некад бољи некад лошији. Шеста београдска гимназија имала је свој први сајт 2002, затим други 2004трећи 2006, четврти је уједно и први динамички сајт настао 2008.

Прослава 80 година "Шесте"

DSC 0236m

7.12.2013.- тачно 80 година од дана када је почела настава у "Непотпуној мушкој реалној гимназији", данашњој "Шестој београдској гимназији" обележен је овај јубилеј. Приредбу су извели: хор, рецитатори, водитељи, музичари, техничка подршка, а заједно са педесетак ученика, у приредби су учествовали и биши ученици и родитељи ученика  Шесте: Владимир Алексић - режија приредбе, Бранко Исаковић -тон,  Душан Безуха - музика химне Шесте, Дејан Цукић - отпевао химну заједно са хором, Јелица Сретеновић и Иван Бекјарев  - водитељи програма заједно са ученицима Иваном Павловић и Алексом Оцокољићем. Присутнима су се са бине обратили и најстарији ученик школе који је дошао на прославу - г. Зоран Обрадиновић,  који је матурирао 1942. године, и Јован Јањић аутор књиге "Будимо људи" о патријарху Павлу. такође негдашњем ученику наше школе.

Хором су дириговали директор школе Раде Зејак и наставница музичког Душка Кисин, сарадник на сценарију била је Тамара Кречковић, наставница српског језика, а техничком организацијом координирала је Снежана Марковић, наставница рачунарства и информатике. Технику за озвучење и расвету обезбедио је "Пан театар".

Заједно са извођачима, на крају приредбе, химну школе певало је преко 400 садашњих и бивших ученика и наставника који су пратили приредбу. Приказани су филмови о историјату Шесте београдске гиманзије (Владимир Алексић - сценарио и режија, Бранко Исаковић - тон, камера, монтажа, Ненад Ћирић - чита текст) и Шестој данас (ауторка Милена Марковић, ученица).

Након приредбе, школи је поклонио једну своју слику академик проф др Сокол Соколовић, такође бивши ученик Шесте.

Филм о историјату Шесте београдске гимназије:

 Филом о шестој Београдској гимназији данас:

 Химна Шесте:

 Више фотографија са приредбе доступно је на Фејсбук-страници Школе: https://www.facebook.com/VIbgdgim

 DSC 0236

DSC 0293

DSC 0208

DSC 2084

DSCN2977

DSC 0309

DSC 0260

DSC 0346

himna1

soko

DSC 0436

DSC 0338

О прослави у медијима:

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=95678&kategorija=Beograd
http://www.youtube.com/watch?v=cZC1w7LHt1A#t=43
http://www.medias.rs/najnovije-vesti/80-godina-seste-gimnazije/

 

Час са директором

Сваке друге седмице у месецу, петком од 13 до 13:45,термин је за сусрет ученика и директора: "Час са директором" - време и место резервисано првенствено да ученици разговарају са директором и изнесу своје предлоге, питања, примедбе...

Електронски дневник

Параметре за приступ родитељи су добили од разредних старешина. Дневник се може погледати на овом линку.

Библиотека и рачунари

Радно време библиотеке је од 8 до 19 сати сваког радног дана. У библиотеци су ученицима осим књњига на располагању и два рачунара. Ученици могу (у кухињи код зборнице) узети и кључ од кабинета 222 и користити још пет рачунара.

Школски донаторски динар

Трошковник школског донаторског динара погледајте овде

Филм o Шестој београдској гимназији

Филм направили бивши ученици Шесте: сценарио и режија Владимир Алексић, камера, избор музике и монтажа Бранко Исаковић, текст говори Ненад Ћирић. Коришћени материјали из архиве Шесте београдске гимназије.

Филм је премијерно приказан на прослави поводом 80. година наше школе.


Пријава

Министарство просвете

Клик до знања

е-писмен

ЗУОВ

  Едмодо

 

  Вебциклопедија

 

Креативна школа

 
Антологија српске кљижевности
 
Петница
 
Наша школа 

  Бионет

 

  ПИЛ

alsancak çiçek alsancak çiçekçi bornova çiçek bornova çiçek siparişi konak çiçek siparişi karşıyaka çiçek karşıyaka çiçekçi karşıyaka çiçek siparişi