четвртак 20 феб 2020
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
elektronik sigara sitesi - elektronik sigara - ukash satin al

ИНТЕРНЕСТ ТИМ ШЕСТЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ СВОЈУ АКТИВНОСТ ПРИКАЗУЈЕ НА АДРЕСИ: http://internest.vigimnazija.edu.rs/

Sajt 27

Интернест тим Шесте београдске гимназије организoвао је гостовање др Чедомира Антића у нашој школи. Он је говорио о ВРЕДНОСТИМА ДРУГЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ (од 1990. до данас) И ПРОПАГАНДИ КОЈА ЈЕ ПРАТИ.
Трибина је организована у ПЕТАК 14. марта 2014. године у међусмени од 13 до 14 сати.

Др Чедомир Антић је бивши ученик Шесте београдске гимназије, магистрирао је историју 2002. на Универзитету у Бристолу и 2003 на Универзитету у Београду. Докторирао је 2008. на Универзитету у Београду. Антић проучава српско-британске односе. Запослен је као доцент на одељењу Историје Филозофског факултета, Београдског универзитета. Антић је био председник Главног одбора Студентског протеста 1996-1997. Чедомир Антић је аутор националног програма Нацрт из 2002. године. Тренутно је председник Напредног клуба.

Sajt 29

 Sajt 28
logo1


  VI београдска гимназија и Удружење “Библиотека плус”

позивају Вас на разговор

Савремени узори

са др Мајом Вукадиновић, теоретичарком медија и ауторком књиге
"Звезде супермаркет културе"

(Kлио, Београд 2013)


понедељак, 17. март,  VI београдска гимназија, 12 сати

Разговор ће бити одржан у оквиру пројекта "Интернест" у ком, поред још 22 школе из целе Србије, учествује и VI београдска гимназија.Након уводног предавања др Маје Вукадиновић предвиђен је разговор са ученицима и професорима Гимназије. Пројекат "Интернест" бави се медијском писменошћу и културом младих.

 internestbaner


 

 Укратко о пројекту Интернест:

Kреирање школске инфотеке: Интернест је програм активности којим се унапређује медијска култура и информациона писменост у средњим школама у Србији и побољшавају услови за развој школске библиотеке новог доба.

Рaзвој медијског образовања: Интернест је настао 2006. године као модел обликовања креативног простора који подстиче сврсисходнију бригу о талентованим ученицима и ствара услове за брже и потпуније медијско образовање. До сада је у пројекту учествовало 82 школе, односно 670 ученика из Србије.

Расадик идеја и „центар изврсности": Откривајући и ослобађајући креативну енергију код ученика Интернест постаје расадник идеја, иновација и аутентични „центар изврсности". Развој информатичке културе и разумевање технолошких иновација отвара ученицима приступ креативним индустријама и могућност изражавања у новим медијима.

Медијско проширње текста: Осим рада на трансформацији простора и примене школске библиотеке, пројекат Интернест укључује и активности чији је циљ да ангажује ученике и развија њихове читалачке и вештине медијског обликовања садржаја. Као промоцију и подстицај стварању инфотеке и развоја нових форми учења, оформљени школски тим добија задатак медијског проширења једне од понуђених публикација. У самосталном избору садржаја, примени различитих медија, затим и промоцији својих пројектних активности, учесници пројекта дају пример креативне продуктивности, реализације великог потенцијала инфотеке и развијају вештине информатичке и медијске писмености.

Фестивал креативности: Укупан резултат учешћа у пројекту представља се на Фестивалу креативности који се ове године одржава пети пут, од 23. до 25. маја 2014. године у Дому омладине. Радове ће оцењивати стручни жири: Љубица Арсић, др Маја Вукадиновић, Небојша Брадић (председник), др Александар Луј Тодоровић и др Станко Црнобрња.

Интернест предвиђа да према исказаним потребама учесника у пројекту стучњаци из различитих области учествују у програмима предавања, семинара или дебата. Бројне теме везане за медије и ингормациону писменост учениима ће током предавања и тематских радионица и ове године приближити еминентни pпредавачи и сарадници.

Школски донаторски динар

Трошковник школског донаторског динара погледајте овде

Филм o Шестој београдској гимназији

Филм направили бивши ученици Шесте: сценарио и режија Владимир Алексић, камера, избор музике и монтажа Бранко Исаковић, текст говори Ненад Ћирић. Коришћени материјали из архиве Шесте београдске гимназије.

Филм је премијерно приказан на прослави поводом 80. година наше школе.


Пријава

Министарство просвете

Клик до знања

е-писмен

ЗУОВ

  Едмодо

 

  Вебциклопедија

 

Креативна школа

 
Антологија српске кљижевности
 
Петница
 
Наша школа 

  Бионет

 

  ПИЛ

alsancak çiçek alsancak çiçekçi bornova çiçek bornova çiçek siparişi konak çiçek siparişi karşıyaka çiçek karşıyaka çiçekçi karşıyaka çiçek siparişi