ФЕСТИВАЛ КУЛТУРЕ МЛАДИХ „ЗВЕЗДАРИЈАДА“

КЊИЖЕВНОСТ – ЛИТЕРАНО СТВАРАЛАШТВО

У оквиру „Звездаријаде“ – фестивала културе младих организоване су бројне активности као подстицај младима да међусобно сарађују, буде креативни дух који им омогућава да спремно ступају у везу са светом и стварношћу, да разумеју његове сложености и разрешавају противуречности, којима је нарочито савремено доба испуњено, да комуницирају са другима уз уважавање различитих гледишта и ставова, али и да умеју да саопште своје идеје на разложан, коректан и толерантан начин. У оквиру области Књижевност – литерарно стваралаштво реализоваће се радионице креативног писања, конкурс за кратку причу/колумну и поетски текст.

Радионице креативног писања

Радионице креативног писања које ће бити одржане:

  1. новембра 2016. године, у Шестој београдској гимназији, од 16 до 20 часова;
  2. децембра 2016. године, у Седмој београдској гимназији, од 16 до 20 часова;
  3. децембра 2016. године, у Медицинској школи на Звездари, од 16 до 20 часова.

Полазници ће се упознати са техникама писања поезије, кратког текста, блога, колумне… У разговору са новинарима, колумнистима и песникињама упознаће се са лепотама и изазовима професије.

Пријављивање се врши на адресу riznicareci@gmail.com

Звездарска кратка прича и поетски текст

На конкурсу за кратку причу и песму учествују кандидати старости од 15 до 25 година.
Пријављивање се врши преко координатора школа или самостално.

Кратке приче треба доставити у дигиталној форми најкасније до 16. децембра на адресу riznicareci@gmail.com, са назнаком за Звездаријаду. Текстове треба послати као посебан документ, писан ћирилицом или латиницом, на српском језику, фонт Times New Roman, величина 12, до 2000 карактера.

Тема је слободна.
Један аутор може да достави највише 3 приче; највише 10 радова по школи.

Своје књижевне радове могу да доставе млади од 15 до 25 година, без обзира да ли су учествовали на радионицама креативног писања или не. Неопходна је благовремена пријава учесника.

Одлуку о додели прве, друге или треће награде доноси трочлани стручни жири. Награде су вредносни чекови: за прво место 6000,00 динара, за друго, 5000,00 динара и за треће 4000,00. То је укупан фонд за награде. По правилима могу бити додељена два прва, два друга и два трећа места чиме ће фонд за награду бити подељен (прва награда 2х3000,00).

Свечано проглашење најбољих радова је 22. децембра, у 18:00 часова, у Библиотеци „Бранко Миљковић“.

Књижевно вече

Дружење са писцем, верујемо да ће то бити дружење са Марком Шелићем Марчелом или неким другим младим аутором, заказано је за 16. децембар, у 18 сати, у Библиотеци „Бранко Миљковић“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *