Girls Go Circular

Tokom Novembarskih dana Sonje Žarković, odazvali smo se pozivu Dostignuća mladih u Srbiji i priključili se programu Girls Go Circular Evropskog instituta za inovacije i tehnologije. Šesta beogradska gimnazija je u ovom programu učestvovala zajedno sa školama iz Srbije, Bugarske, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugalije i Rumunije.

Cilj programa je da osnaži učenice u oblasti STEM disciplina (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Kroz program Girls Go Circular učenicama su približene teme iz oblasti cirkularne ekonomije i omogućeno im je da kroz onlajn module razviju preduzetničke i digitalne veštine i prošire svoja interesovanja u različitim oblastima.

U programu su učestvovale učenice od prvog do četvrtog razreda uz koordinaciju predmetnih nastavnika Sandre Trpković, Suzane Lazović, Bojane Antanasijević, Jasminke Bašić, Nataše Đurić Lazović, Ivane Vukmirice, Snežane Petrunović i Gordane Ćeranić.

Više informacija o realizaciji ovog programa u Šestoj beogradskoj gimnaziji, zahvaljujući učeniku Luki Vučetiću 2-10, možete pronaći OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *