ОБАВЕШТЕЊЕ – ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Школска 2021/2022. година почиње 1. септембра 2021. године по установљеном календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а наставни процес биће у потпуности спроведен према Стручном упутству за организовање и остваривање образовно-васпитног рада у средњој школи у школској 2021/2022. години.

Уписани ученици првог разреда доћи ће у школско двориште како би се избегла велика окупљања у затвореним просторијама и омогућио безбедан полазак у школу, где ће им се обратити директор школе и представити им одељењске старешине.

Након тога, имена ученика по одељењима прочитаће њихове будуће одељењске старешине, а затим ће се заједно са њима упутити у своје учионице где ће имати први час.  То ће бити час одељењског старешине на којем ће се упознати са распоредом редовних часова у школи и организацијом онлајн часова изборних програма, правилима и кодексом понашања у школи, уџбеницима које ће користити и другим важним информацијама.

Ученици ће у школском дворишту бити примљени по следећем распореду:

Ученици друштвено-језичког смера и ИТ одељење имаће пријем у 13 часова, а ученици природно- математичког смера у 13 и 30. 

Ученици првог и трећег разреда су у првој наставној недељи у послеподневној смени у којој часови почињу од 14 часова, а ученици другог и четвртог разреда у преподневној смени у којој часови почињу у 7 и 45.

Свим ученицима честитамо полазак у школу и желимо много среће и успеха у раду, а пре свега добро здравље и безбедан школски живот уз поштовање одлука и прописаних мера надлежних органа о поступању условима пандемије.

                                             Директор Шесте београдске гимназије
                                                                     Радисав Милић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *