OBAVEŠTENJE – POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Školska 2021/2022. godina počinje 1. septembra 2021. godine po ustanovljenom kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a nastavni proces biće u potpunosti sproveden prema Stručnom uputstvu za organizovanje i ostvarivanje obrazovno-vaspitnog rada u srednjoj školi u školskoj 2021/2022. godini.

Upisani učenici prvog razreda doći će u školsko dvorište kako bi se izbegla velika okupljanja u zatvorenim prostorijama i omogućio bezbedan polazak u školu, gde će im se obratiti direktor škole i predstaviti im odeljenjske starešine.

Nakon toga, imena učenika po odeljenjima pročitaće njihove buduće odeljenjske starešine, a zatim će se zajedno sa njima uputiti u svoje učionice gde će imati prvi čas.  To će biti čas odeljenjskog starešine na kojem će se upoznati sa rasporedom redovnih časova u školi i organizacijom onlajn časova izbornih programa, pravilima i kodeksom ponašanja u školi, udžbenicima koje će koristiti i drugim važnim informacijama.

Učenici će u školskom dvorištu biti primljeni po sledećem rasporedu:

Učenici društveno-jezičkog smera i IT odeljenje imaće prijem u 13 časova, a učenici prirodno- matematičkog smera u 13 i 30. 

Učenici prvog i trećeg razreda su u prvoj nastavnoj nedelji u poslepodnevnoj smeni u kojoj časovi počinju od 14 časova, a učenici drugog i četvrtog razreda u prepodnevnoj smeni u kojoj časovi počinju u 7 i 45.

Svim učenicima čestitamo polazak u školu i želimo mnogo sreće i uspeha u radu, a pre svega dobro zdravlje i bezbedan školski život uz poštovanje odluka i propisanih mera nadležnih organa o postupanju uslovima pandemije.

                                             Direktor Šeste beogradske gimnazije
                                                                     Radisav Milić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *