Upis u prvi razred

Poštovani roditelji i učenici,

Ukoliko ste rangirani za upis u Šestu beogradsku gimnaziju, pre svega Vam čestitamo na izboru, a zatim obaveštavamo o sledećem:

Upis učenika možete obaviti elektronskim putem, a možete se upisati i neposredno u školi. 

Prilikom podnošenja elektronske prijave ili prilikom neposrednog upisa u Školi, učenici biraju i dva izborna programa od ponuđenih sa spiska.

Izborni programi se realizuju sa jednim časom nedeljno. Programi koji učenik odabere postaju obavezni u prvom razredu, ocenjuju se i ocena ulazi u opšti uspeh učenika. U drugom razredu, ukoliko žele, učenici mogu birati druge izborne programe.

O IZBORNIM PROGRAMIMA: Učenici se u okviru izbornih programa mogu baviti i temama, pitanjima i problemima o kojima malo znaju, ali poseduju istraživačku radoznalost da o tome više saznaju. Koncept izbornih programa favorizuje problemsko učenje, odnosno sticanje znanja se odvija spontano tokom istraživačke i projektne delatnosti. Tako stečena znanja obično imaju široku primenljivost, a pruža se sloboda učenicima da uz pomoć nastavnika, a prema sopstvenim interesovanjima, kreiraju svoje aktivnosti. 

Izborni programi koji se nude u našoj školi u prvom razredu su:

  1. Jezik, mediji i kultura
  2. Pojedinac, grupa i društvo
  3. Umetnost i dizajn
  4. Zdravlje i sport

Prilikom upisa učenik treba da izabere dva programa od ponuđenih!

Detaljnije o temama izbornih programa može se videti ovde.

Neposredni upis u Školi moguć je 12.7.2021. i 13.7.2021. godine od 8 do 15 časova.

Ukoliko se učenici upisuju neposredno u Školi, potrebno je da ponesu uverenje o položenom završnom ispitu i da popune prijavu koja se kupuje u knjižari Prosvetni pregled.

Napomena: Prilikom dolaska u Školu učenici, roditelji ili drugi zakonski zastupnici su u obavezi da nose zaštitnu masku kao i da se pridržavaju i drugih propisanih zaštitnih mera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *