Такмичења ”Мост математике”

Представљање такмичења ”Мост математике” у Шестој београдској гимназији

У Шестој београдској гимназији, 25.10.2019. године, одржано је промотивно квиз такмичење ”Мост математике” за ученике средњих школа у организацији Удружења ”Млади математичар”.

Такмичили су се ученици V, VIII, XII београдске гимназије као и две екипе домаћина,VI београдске гимназије. Ученици су показали добро знање, интересовање, лепо су се забавили уз навијање својих вршњака. Победници су сви учесници такмичења, а највише поена освојили су ученици V београдске гимназије.

Присутним професорима и ученицима представљене су активности Удружења, календар и правила квиза „Мост математике“ , а најваљен је и пројектни задатак на тему Мозаик, за ову школску годину. Присутне је поздравила и Драгана Станојевић Тутуновић, руководилац сектора за испите Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Удружење се захвалило љубазним домаћинима, Урошу Тепавацу, помоћнику  директора школе, професорима математике Наташи Дабић Костић, Људмили Башић, Јелени Крлић Сретеновић и ученицима гимназије  Костић Луки I-8, Јовани Милошевић I-7, Граовац Данилу и Радојевић Ирини II -10, Нинковић Анђели и Голубовић Младену III-6, Шевић Ирини IV-5 и Митрески Милану IV-6  на лепо организованом и пријатном дружењу.

Промотивно такмичење је одржано захваљујући ангажману Костић Андрије, професора математике у XII београдској гимназији.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *