Бесплатан програм за средњошколце током пролећног распуста

Музеј афричке уметности, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, током пролећног распуста организује бесплатан програм за средњошколце под називом “Превише приче неће напунити ћуп – креативне радионице керамике и изложба радова”.

Курс ће трајати од 29. априла до 3. маја, а заинтересовани ученици се могу определити за један од термина:

  • Група 1 – од 10 до 14 сати, или
  • Група 2 – од 14 до 18 сати.

У оквиру програма “Превише приче неће напунити ћуп”, свака група полазника ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима, уз уводно предавање кустоса на тему Традиционална афричка керамика, овладати технологијом израде, украшавања, глачања и бојења предмета од глине, који ће се затим пећи и припремати за излагање. Завршни део програма одржаће се у суботу, 4. маја, када ће полазници уз помоћ кустоса креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се у недељу, 5. маја у 14 часова.

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: kontakt@mau.rs са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрана група курса (10-14 часова или 14-18 часова).

Радионице осмишљавају и воде:

Милица Јосимов, вајар/конзерватор МАУ,

Марија Милош, виши кустос МАУ и

Милица Наумов, антрополог.

previse_price_nece_napuniti_cup_2019_plakat

Radionice keramika 1Radionice keramika 2

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *