PROJEKAT-Šetajuće matematičko znanje/Floating mathematical knowledge

PriznanjeCPN

 

Šestoj  beogradskoj gimnaziji je u okviru Javnog poziva Centra za promociju nauke dodeljeno Logopriznanje u oblasti popularizacije i promocije nauke i pružena podrška za realizaciju projekta  “Šetajuće matematičko znanje / Floating mathematical knowledge”. Učesnici u projektu su  pored učenika i nastavnika naše škole i predstavnici osnovnih škola “Ćirilo i Metodije”, “Vladislav Ribnikar”, “Zmaj Jova Jovanović” i “Pavle Savić”.  Projekat će se realizovati u periodu januar – maj 2019.godine. Srednjoškolci će kao vršnjački edukatori pomoći osnovcima da prošire svoja matematička i informatička znanja na radionicama, ali i da ih podele sa drugima na tribinama koje će biti održane u njihovim osnovnim školama. Zajednička šetnja ulicama Beograda i promocija matematike kroz različite matematičke sadržaje u razgovorima sa sugrađanima predstavljaće finale projekta.

Šesta beogradska gimnazija, 23.februar 2019.g.

Učesnici projekta iz osnovnih škola „Pavle Savić“, „ Vladislav Ribnikar“,“ Zmaj Jova Jovanović“ i „Ćirilo Metodije“, vršnjački edukatori iz Šeste gimnazije i njihovi mentori uspešno su realizovali prve matematičke radionice. O radnoj atmosferi i raspoloženju učesnika fotografije govore više od reči.

foto 1foto 3

 

 

 

 

 

 

foto 4foto 2

 

 

 

 

 

foto 5

 

 

 

 

 

foto7foto 8

 

 

 

 

 

 

foto 9foto 13

 

 

 

 

 

foto 15

 

 

 

 

 

 

foto 16foto 17

 

 

 

 

 

 

foto 18foto 19

 

 

 

 

 

foto 20foto 21

 

 

 

 

 

 subota 09. mart 2019.g.

Prva informatička radionica realizovana je u kabinetu za informatiku gde su učenici drugog i trećeg razreda dočekali osnovce iz škola Jovan Jovanović Zmaj i Pavle Savić. Uz pomoć starijih drugova naučili su da koriste program za obradu slike i crteža IrfanView i uspešno pripreme materijal za štampu.

slika1

slika2slika3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slika4slika5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *