YouTube kanal za podršku nastavnicima u organizovanju onlajn nastave

Svakog četvrtka od 21 čas na YouTube kanalu #Znanje da ne baguje, uživo se emituju emisije u kojima se obrađuju aktuelni sadržaji za nastavnike i stručne saradnike.

U prethodnih 7 emisija obrađivale su se teme: Onlajn resursi za nastavu po predmetima, Alati za testiranje učenika onlajn, Internet učionica, Ocenjivanje učenika onlajn, Projektna nastava… O temama u emisijama govore nastavnici polazeći od svojih iskustava u praksi.

Emisiju vodi Milan Petrović ispred organizacije „Nauči me“, koja vodi Unbox Hab inovativnih ideja iz Niša.

U toku emisija mogu se postavljati pitanja i komentari, a organizator pruža podršku i putem saveta i tehničke pomoći na imejl adresi: znanjedanebaguje@gmail.com 

Osmu epizodu možete pogledati u četvrtak, 9.4.2020. u 21. čas. Gost emisije je Dušan Blagojević, ovogodišnji laureat nagrade Živojin Mišić za najboljeg nastavnika, a sa njim će se voditi razgovor o tome kako se u ovom moru novih, besplatnih sadržaja nastavnici snalaze u novoj ulozi vodiča kroz sadržaj.

Novu epizodu možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=LGWRJdKGBmA&feature=youtu.be

Sve prethodne epizode možete pogledati na: #Znanje da ne baguje

SOS telefonska linija 0800-200-201

MPNTR: SOS telefonska linija 0800-200-201 za psihosocijalnu podršku zaposlenima u prosveti, roditeljima i učenicima

Od 23. marta 2020. godine počinje sa radom SOS telefonska linija 0800-200-201 za psihosocijalnu podršku zaposlenima u prosveti, roditeljima i učenicima. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je zbog nastale situacije izvršilo prenamenu SOS linije, a  ova linija je u redovnim uslovima imala funkciju prijave nasilja u školama i podršku učenicima, a sada je u funkciji podrške za prevenciju i…

Pročitajte više…

Obaveštenje za vanredne učenike i učenike povratnike sa razmene

24.03.2020.

U novonastalim okolnostima nije moguće polaganje ispita vanrednih učenika te će rad sa njima biti realizovan na sledeći način. Na osnovu rasporeda mentorstva predmetnih nastavnika koji će izraditi pom. direktora Uroš Tepavac ,nastavnici će vanrednim učenicima proslediti nastavni materijal i dati zaduženja i zadatke na osnovu kojih će i vanredni učenici biti formativno ocenjeni a kada se uslovi steknu i nastava normalizuje i oni će biti sumativno ocenjeni komisijski od strane dva predmetna nastavnika. Učenici povratnici sa razmene pratiće nastavu u odeljenjima u kojima su bili u redovnom statusu prethodne godine  i biće tretirani kao i svi ostali redovni učenici a biće im omogućeno da budu sumativno ocenjeni kao i ostali jer je to neophodnu u situaciji u kojoj su se našli .

direktor VI Bgd. gimnazije Rade Zejak

Obaveštenje za nastavnike

24.03.2020.

Poštovane koleginice i kolege ovim putem vas obaveštavam da se evidentiranje nastave u Es dnevniku za period 16 do 20.03.2020 vrši tako da se nastavni sadržaji upisuju kod onih predmetnih nastavnika koji su nastavu na daljinu realizovali i pre 23 .03. sa već formiranim grupama učenika. Nastavnici koji su nastavu na daljinu otpočeli 23.03. upisaće za prethodnu nedelju “priprema za učenje na daljinu”.Neophodno je da predmetni nastavnici prate raspored prikazivanja nastavnih sadržaja putem TV RTS 3 i platforme Planeta kako bi i te sadržaje uvrstile u operativne planove i kako bi i na osnovu njih predvidele aktivnosti i zaduženja učenika ,potsećam da se emisije za srednjoškolce prikazuju svakog radnog dana od 15 i 30 h.

Rade Zejak, direktor VI Bgd. gimnazije

Poštovane kolege,

potsećam vas da je rok za slanje operativnih planova do petka u 9 h , Svi planovi se dostavljaju Š.U Beograd ,takodje apelujem na kolege koji još nisu pristupili sajtu :w.w.w.skola.vigimnazija .edu.rs da pristupe i upoznaju se sa svim mogućnostima za realizaciju nastave na daljinu .Skrećem pažnju da su sve aktinosti nastavnika vidljive na ovom sajtu a uvidom u isti uočeno je da neki istom nisu pristupili  Za sve nedoumice obratiti se koordinatoru učenja na daljinu koleginici S.Marković kao i pomoćniku direktora Ž.Matiću .

direktor VI bgd gimnazije Rade Zejak 

OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE NASTAVA NA DALJINU

Poštovani roditelji,ovim putem želim da vas obavestim o realizaciji nastave na daljinu u VI bgd.gimnaziji.Nastava će zvanično startovati 23.03.2020 god. putem sajta : skola.vigimnazija.edu.rs.Ovaj sajt služi isključivo za realizaciju nastave na daljinu i pristup njemu imaju nastavnici i učenici naše škole .U toku je pristupanje i prijava učenika na ovaj sajt o čemu su oni obavešteni od strane raz. starešina .Nastava će se izvoditi iz svih nastavnih predmeta prema operativnim planovima koje će nastavnici predavati unapred za narednu sedmicu svakog petka do 9h nakon čega će o tome biti informisani učenici.Nastavni sadržaji biće plasirani putem jedne od tri ponudjene platforme koje će odabrati nastavnici za svoj nastavni predmet (moodle,edmodo,google učionica ).Putem ovih platformi nastavnici će učenicima dostavljati nastavne sadržaje ali i postavljati odredjene zadatke u vezi sa istim radi provere njihovih postignuća.Sajt omogućava nastavniku da prati rad svakog učenika i njegove aktivnosti i pristup platformama.Nastavnici će vršiti formativno ocenjivanje putem Es -dnevnika  što će omogućiti da se učenici i sumativno ocene i da time regularno privedemo školsku godinu kraju .Roditelji će moći da prate rad učenika putem ES dnevnika i obaveštavanjem od strane raz. starešina elektronskim putem e.mailovima.Sva obaveštenja pa i ovo biće dostupna na zvaničnom sajtu škole w.w.w.vigimnazija.edu.rs  na kartici : roditelji -obaveštenja. Nadamo se da ćemo i u ovim novonastalim okolnostima održati potreban nivo nastave  uz vašu podršku .Nastava na daljinu je i prethodnih godina realizovana u VI Bgd.gimnaziji u nekim nastavnim predmetima i upravo ta činjenica je razlog za optimizam .Koordinator sajta i aktivnosti je nastavnica  računarstva i informatike  g-dja Snežana Marković koja je jedan od pionira ove nastave u Srbiji,  unazad više od 10 godina . Učenici će takodje moći da koriste nastavne sadržaje koji će biti postavljani na platforme :RTS planeta , Potrebno je da se prijave na ovu platformu a raspored prikazivanja nastavnih sadržaja mogu videti na internet stranici w.w.w.rasporednastave.gov.rs ovi nastavni sadržaji se takodje koriste u nastavnom procesu u dogovoru sa predmetnim nastavnicima .Za  sva pitanja možete se obratiti putrem elektronske pošte i raz.starešinama  i putem školskog e-maila uprava@vigimnazija.edu.rs.

S poštovanjem direktor VI Bgd.gimnazije Rade Zejak.

Nastava će se realizovati kroz operativne planove i putem platformi od ponedeljka 23. marta. Svi nastavnici će dostaviti operativne planove, a svi učenici će biti obavešteni o načinu realizacije nastave po predmetima. Učenici će od strane predmetnih nastavnika biti obavešteni o načinu korišćena sadržaja preko platforme RTS planeta.

OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE NASTAVA NA DALJINU

Korona virus – PREVENCIJA

Korona virus – PREVENCIJA

Poštovani učenici,

Ovim putem želimo da vam skrenemo pažnju na neophodno pridržavanje uputstava koje se tiču održavanja higijene radi očuvanja ličnog i opšteg zdravlja u uslovima proglašavanja zaraze.

Molimo da se pridržavate sledećih uputstava:

  1. Učenici koji imaju simptome gripa, povišene temperature, kašalj, malaksalost treba da ostanu kod kuće i jave se svom izabranom lekaru i da svojim dolaskom u školu ne izlažu rizikom sebe i druge učenike;
  2. Izbegavati pozdravljanje, rukovanje i ljubljenje uz vođenje razgovora na distanci od jednog metra;
  3. Obavezno prati ruke više puta na dan, nakon konzumiranja hrane, korišćenja toaleta, korišćenja javnog prevoza;
  4. Ukoliko kašljete ili kijate prekrijte usta i nos nadlakticom ili papirnom maramicom koju posle upotrebe treba baciti u kantu za otpatke;
  5. Ne uzimati antibiotike na svoju ruku;
  6. Masku koristite samo ako kijate ili kašljete ili u slučaju nege bolesnih;
  7. Tokom održavanja nastave obavezno će se vetriti učionice nakon svakog održanog časa;
  8. Ne dirati oči, nos i usta neopranim rukama;

Napominjemo da je za sve nas važno da primenjujemo gore navedena pravila. U školi će biti primenjene i mere dodatne higijenske zaštite upotrebom antiseptičkih i dezinfekcionih sredstava u prostorijama objekta.

Pogledajte video: KORONA OBAVEŠTENJE