ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС УЧЕНИКА У ИТ ОДЕЉЕЊЕ

Ученици који су се пријавили за ИТ смер у Шестој београдској гимназији, при попуњавању листе жеља нису у обавези да на првом месту напишу школу у којој су се пријавили, већ могу да конкуришу у било којој гимназији са ИТ смером.

Produženi rok za prijavljivanje za ,,Kad porastem biću…” program!

Datum: 5. jun 2019.

 1. ciklus ,,Kad porastem biću…” programa – Kraj prijavljivanja ipak nije tu!

Produženi rok za prijavljivanje za ,,Kad porastem biću…” program!Slika_KPB

Srećni smo što možemo da kažemo da smo, kao i prethodne tri godine, dobili veoma kvalitetne prijave od talentovanih mladih ljudi. Ovim putem želimo i zvanično da im se zahvalimo i da kažemo da smo zaista oduševljeni prijavama! U toku ovog meseca ćemo sa njima obaviti i intervjue kako bismo se bolje upoznali i kako bismo mogli da odaberemo zvanične učesnike programa.

Međutim, s obzirom da bismo voleli da pružimo priliku tinejdžerima koji nisu na vreme saznali za naš program, odlučili smo da produžimo rok za prijavljivanje do 31.06.! Tako da ćete imati prilike da se prijavite za kamp i mentorski program pod nazivom ,,Kad porastem biću…“ sve do kraja juna!

Ovaj put nemojte propustiti da se prijavite, jer rok nećemo više pomerati! Zato požurite i nepropustite ovu priliku koja se pruža da već u ovoj godini prođete program koji će puno uticati na vas, preispitivanje vaših vrednosti i pružiti vam puno prijateljstava i znanja o karijeri u 21.veku.

Ukoliko se i dalje dvoumite ili ne znate šta je to KPB program, pročitajte tekst koji sledi i informišite se o našem već nagrađivanom programu.

,,Kad porastem biću…” obrazovni program namenjen učenicima srednjih škola koji žele da postanu izvrsni!

Primetili smo da mladi ne mogu da rade ono što vole, da su po završetku školovanja dugo u potrazi za poslom ili da odlaze iz Srbije i to smo želeli da ispravimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje super ideje” – Deniz Hoti, Connecting.

Donesi odluku o svojoj budućnosti uz pomoć ljudi koji su već ostvarili uspeh!

Osnovna ideja ,,Kad porastem biću…“ programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 sa pažljivo probranim i iskusnim mentorima koji imaju iskustva u radu sa mladima ih priprema da na vreme donesu kvalitetne odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoje znanje sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću… Radujemo se što će preduzetnica Sonja Dakić, osnivačica Daj daj pelena i programa Živi, Radi, Voli, zajedno sa Markom BaturomDejanom BaltesBojanom JevtovićHoti Denizom programskim direktorom i ove godine raditi sa polaznicima našeg kampa. Srećni smo i što će se kamp opet desiti u  jedinstvenom coworking i coliving prostoru Mokrin House-u.

Program se plaća, nije besplatan, ali to ne znači da ćemo primiti svakoga ko plati! Baš naprotiv – imamo jako ozbiljne kriterijume i primićemo izuzetno motivisane i radoznale tinejdžere koji su spremni na naporan rad koji im je potreban kako bi na vreme doneli prave odluke o svojoj budućnosti!

Program čine tri celine:

 1. ,,Kad porastem biću…” 6 -dnevni letnji kamp koji se dešava u Mokrin House-u, od 1. do 6. avgusta 2019. godine;
 2. 3-mesečni mentorski program, koji podrazumeva uživo upoznavanje mentora i mentija i potom onlajn mentorisanje u periodu od 15. avgusta do 15. novembra.
 3. Unapređenje IT veština i mekih veština kroz pohađanje kurseva Krojačeve škole.

Dostignuća mladih za 5!

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, Dostignuća mladih u Srbiji će i ove godine dati tačno 5 stipendija svojim ambasadorima i tako ih nagraditi za naporan i posvećen rad u procesu stvaranja učeničkih kompanija. Pored tih 5 stipendija Connecting će stipendirati učešće za još dva polaznika. To znači da će ukupno 7 od 22 polaznika biti u prilici da učestvuje besplatno u ,,Kad porastem biću…” programu.

Sarađujemo i sa Krojačevom školom!

Ove godine, svim polaznicima ,,Kad porastem biću…“ programa Krojačeva škola nudi besplatne IT i non IT kurseve, jer veruje da mladi zaslužuju budućnost po svojoj meri i tu je da im pomogne da je skroje!

Ukoliko želite da pročitate još nešto više o našoj saradnji i samoj školi klik na link http://obrazovanje4revoluciju.rs/krojaceva-skola-ti-pomaze-da-skrojis-buducnost-po-svojoj-meri/ .

Prijavi se!

Prijave su otvorene do 30. juna, a možete se prijaviti popunjavanjem onlajn forme ovde. Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnom sajtu Kad porastem biću… programa. Požurite jer je ostalo još malo vremena!

30 БЕСПЛАТНИХ ШКОЛОВАЊА ЗА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

ITAcademy i Kraljevska fondacija dodeljuju besplatna školovanja za đake generacije

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će i ove godine đak generacije naše škole imati mogućnost da osvoji jednogodišnje besplatno školovanje na ITAcademy.

Treću godinu zaredom kompanija LINK group (u čijem su sastavu ITAcademy, BusinessAcademy, Savremena osnovna škola, Savremena gimnazija i druge obrazovne institucije), u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, dodeliće 30 besplatnih školovanja za đake generacije iz Srbije i Republike Srpske.

Kako da konkurišete?

Na sledećoj strani možete pročitati više o akciji, a prijave za jednogodišnje besplatno školovanje na ITAcademy biće otvorene na istoj strani od 21. juna, nakon 18h. Prijava će biti otvorena do 15. jula.

Na vama je da sastavite motivaciono pismo u kome ćete objasniti zbog čega konkurišete za besplatno školovanje i zašto biste voleli da upišete neki od programa na ITAcademy, a najubedljiviji i najoriginalniji odgovori će biti nagrađeni.

Imena pobednika biće objavljena 30. jula na istoj stranici, a svečana dodela besplatnih školovanja biće održana u septembru na Belom dvoru.

Školovanje za najtraženija IT zanimanja

Đaci generacije koji osvoje besplatno školovanje moći će da biraju program na ITAcademy, a školovaće se online, putem najsavremenije Distance Learning platforme za učenje na daljinu.

Polaznici na ITAcademy mogu da se školuju na šest različitih odseka, koji sadrže ukupno 30 programa. Na njima je da odaberu oblast u kojoj se najbolje snalaze – Programiranje, Dizajn, IT business, Administracija, 3D dizajn i AutoCAD i Mobile Development.

ITAcademy, pored toga što svojim polaznicima obezbeđuje znanja i veštine za neka od najplaćenijih zanimanja današnjice, omogućava im i polaganje za neke od najprestižnijih međunarodno priznatih sertifikata, kao što su Oracle, Cisco, Zend PHP i mnogi drugi.

Ne propustite priliku!

Prijavi se i otvori sebi vrata IT sveta.

Ove godine možda baš ti osvojiš besplatno školovanje na nekom od IT programa po izboru

КОНАЧНА ЛИСТА СА ПРИЈЕМНОГ ЗА УЧЕНИКЕ ИТ ОДЕЉЕЊА

КОНАЧНA ЛИСТА –  списак ученика, са детаљним информацијама о коначним резултатима пријемног испита,  сачињена  након Приговора за ученике   који су се у Шестој београдској гимназији пријавили за полагање пријемног испита за  ученике са  посебним способностима за рачунарство и информатику , налази се у холу Шесте београдске  гимназије.

 

 

УПИС У ОДЕЉЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКУ

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

Шеста београдска гимназија ће и наредне школске године 2019/2020 уписати једно одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. Кандидат полаже пријемни испит на коме решава тест из математике.

На пријемном испиту задаци ће бити средњег и напредног нивоа, а за припрему  се могу  користити збирке задатака за припрему завршног испита.

Пријемни испит се полаже 02. јуна 2019.године.

Гимназије у којима ће се полагати пријемни за одељење ученика са посебним способностима за информатику и рачунарство (ИТ-одељење) :

 1. Прва београдска гимназија за град Београд
 2. Земунска гимназија (резерва- ако капацитети Прве београдске буду недовољни)
 3. Гимназија „Светозар Марковић“ Суботица за Западнобачки и Севернобачки округ
 4. Зрењанинска гимназија за Севернобанатски, Средњебанатски и Јужнобанатски округ+Кикинда+Бечеј
 5. Гимназија „Јован Јовановић Змај“, Нови Сад за Јужнобачки и Сремски округ
 6. Шабачка гимназија, Мачвански и Колубарски округ
 7. Ужичка гимназија, Златиборски и Моравички округ+Бајина Башта
 8. Гимназија у Краљеву за Рашки округ + Косовска Митровица
 9. Гимназија у Крушевцу за Расински округ
 10. Гимназија у Лесковцу за Пчињски и Јабланички округ
 11. Гимназија „Бора Станковић“ у Нишу за Нишавски, Пиротски и Топлички округ
 12. Прва крагујевачка гимназија за Шумадијски и Поморавски округ
 13. Гимназија у Смедереву за Браничевски и Подунавски округ + Ковин
 14. Гимназија у Зајечару за Зајечарски и Борски округ

Ученици се пријављују у гимназији или средњој школи коју желе да похађају.

Образац за пријаву можете преузети у школи или са сајта Министарства просвете, науке и технолошког развоја. При подношењу пријаве, упишите шифру ученика уколико је ученик добије у основној школи, уколико не, пријаву можете поднети и без шифре али сте у обавези да школи доставите шифру ученика по сазнању исте.

Рок за пријављивање је од 10-17. маја 2019. године од 9.00-14.00 часова.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ У ИНФОРМАТИЧКО ОДЕЉЕЊЕ

ПРОЈЕКАТ-Шетајуће математичко знање/Floating mathematical knowledge

PriznanjeCPN

 

Шестој  београдској гимназији је у оквиру Јавног позива Центра за промоцију науке додељено Logoпризнање у области популаризације и промоције науке и пружена подршка за реализацију пројекта  “Шетајуће математичко знање / Floating mathematical knowledge”. Учесници у пројекту су  поред ученика и наставника наше школе и представници основних школа “Ћирило и Методије”, “Владислав Рибникар”, “Змај Јова Јовановић” и “Павле Савић”.  Пројекат ће се реализовати у периоду јануар – мај 2019.године. Средњошколци ће као вршњачки едукатори помоћи основцима да прошире своја математичка и информатичка знања на радионицама, али и да их поделе са другима на трибинама које ће бити одржане у њиховим основним школама. Заједничка шетња улицама Београда и промоција математике кроз различите математичке садржаје у разговорима са суграђанима представљаће финале пројекта.

Математичке трибине

Plakat tribina

M3 19 POSTER TEMPLATEprva verzija

Учесници пројекта „Шетајуће математичко знање / Floatingmathematicalknowledge“ су у оквиру манифестације Мај месец математике М3 , која је ове године реализована под слоганом Истражи координате ,   27. маја 2019. године  прошетали су Кнез Михаиловом и Теразијама   у “математичким” мајицама  и разговарали са суграђанима о “натписима”  на својим мајицама.

 PR2PR1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto1foto2

 

 

 

 

 

 

foto3

 

 

 

 

 

 

btybdr

foto7foto8

foto9foto10

foto11foto12

foto13foto14

 

 

 

 

 

 

Image-1

Image-2

23. мај 2019.г.

ОШ „Ћирило и Методије“

 

IMG_5731

IMG_5748

 

 

 

 

 

ВИШЕ НА САЈТУ ОШ “ЋИРИЛО И МЕТОДИЈЕ”

13. мај 2019.г.

 ОШ „Владислав Рибникар“

sdrdav

 

 

 

 

 

davВИШЕ НА САЈТУ ОШ “ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР”

15. мај 2019.г.

 ОШ „Павле Савић“

slika1 Pavle

slika2 Pavleslika3 Pavle

 

 

 

 

 

ВИШЕ НА САЈТУ ОШ “ПАВЛЕ САВИЋ”

15. мај 2019.г.

 ОШ „Змај Јова Јовановић“

davdav

 

 

 

 

 

sdr

 

 

 

 

 

ВИШЕ НА САЈТУ ОШ “ЗМАЈ ЈОВА ЈОВАНОВИЋ”

Шеста београдска гимназија, 23.фебруар 2019.г.

Учесници пројекта из основних школа „Павле Савић“, „ Владислав Рибникар“,“ Змај Јова Јовановић“ и „Ћирило Методије“, вршњачки едукатори из Шесте гимназије и њихови ментори успешно су реализовали прве математичке радионице. О радној атмосфери и расположењу учесника фотографије говоре више од речи.

foto 1foto 3

 

 

 

 

 

 

foto 4foto 2

 

 

 

 

 

foto 5

 

 

 

 

 

foto7foto 8

 

 

 

 

 

 

foto 9foto 13

 

 

 

 

 

foto 15

 

 

 

 

 

 

foto 16foto 17

 

 

 

 

 

 

foto 18foto 19

 

 

 

 

 

foto 20foto 21

 

 

 

 

 

 субота 09. март 2019.г.

Прва информатичка радионица реализована је у кабинету за информатику где су ученици другог и трећег разреда дочекали основце из школа Јован Јовановић Змај и Павле Савић. Уз помоћ старијих другова научили су да користе програм за обраду слике и цртежа IrfanView и успешно припреме материјал за штампу.

slika1

slika2slika3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slika4slika5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Математичке радионице, 30. март  2019. година – припрема материјала за математичке трибине

dav

dav

 

 

 

 

 

 

dav

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sdr

sdr

 

 

 

 

 

 

 

sdr

sdr

 

 

 

 

 

 

 

dav

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

субота 13. април 2019.г.

Друга информатичка радионица реализована је са ученицима основних школа Владислав Рибникар и Ћирило и Методије.

davdav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

davdav

 

 

 

 

 

dav

dav

 

Понедељак  13.05 2019. Suzana Lazovic – Gostovanje u Jutru