2 BESPLATNA predavanja – STEAM obrazovni trendovi

Savremeni obrazovni trendovi u STEAM nastavi – u kom pravcu ide obrazovanje?

Poštovane kolege, IMO članovi i SonS ambasadori,

Science on Stage Srbija i Institut za moderno obrazovanje pozivaju sve vaspitače, učitelje, nastavnike opštih i stručnih predmeta u osnovnim i srednjim školama da se pridruže osmim po redu onlajn-predavanjima iz ciklusa „Primeri najboljih STEAM nastavnih praksi u Srbiji”, koja će se održati u četvrtak, 22. oktobra 2020, od 17:00h, preko jedinstvene Platforme za učenje na daljinu Instituta za moderno obrazovanje.

button_prijavite-se.png

Prisustvom na novom vebinaru svi učesnici imaće priliku da od relevantnih predavača čuju na koji način 3D proširena stvarnost i problem solving pronalaze ulogu u STEAM-u, a i da uz to steknu zvaničan sertifikat za stručno usavršavanje unutar ustanove, koji vam organizatori – Science on Stage Srbija i Institut za moderno obrazovanje – BESPLATNO izdaju.

2 STEAM predavanja: Hologrami u nastavi i problem solving u obrazovanju

Nacionalni SonS ambasadori, nastavnik hemije Slađana Jović i nastavnik geografije Bojana Mitrićeski Anđelković pokazaće vam kroz primer praktičnog rada sa osnovcima šta su hologrami, i kako se mogu koristiti u STEAM nastavi, a sve radi unapređenja praktičnog i neformalnog znanja, ali i veština učenika. 

U okviru drugog predavanja, dr Ivan Anić, profesor strukovnih studija i član Nacionalnog upravnog odbora Science on Stage Srbija mreže, ispričaće vam više o važnosti problem solvinga u obrazovanju, i preneti praktično iskustvo u organizaciji najvećeg problem solving i STEAM takmičenja u regionu – Brainfinity. Osim što ćete čuti kako je problem solving u Srbiju ušao na velika vrata, predavač najavljuje i važne problem solving nastupajuće događaje za učenike, nastavnike, roditelje i škole.

Više o predavanju možete saznati OVDE.

PRIJAVA JE SADA OTVORENA – saznajte više o obrazovnim trendovima u STEAM nastavi

Da biste pratili nova STEAM onlajn-predavanja, potrebno je da se što pre prijavite i osigurate sebi učešće na vreme. Nakon održanih predavanja, imate mogućnost da sa našim predavačima popričate putem aplikacije „Google Meet”.

button_prijavite-se.png

Članovi Instituta za moderno obrazovanje predavanja mogu da prate preko svojih naloga, dok je ostalim kolegama praćenje obezbeđeno preko linka koji dobijaju u prijavi.

Za više informacija možete nam se obratiti putem imejl-adresa: office@institut.edu.rssons@institut.edu.rs ili pozivom na broj: 011/40-11-260.

S poštovanjem,
Institut za moderno obrazovanje i Science on Stage Srbija

Međunarodni projekat Innoschool obavezno se prijavite

Ako ste zainteresovani  da učestvujete  na obuci i takmičenju iz socijalnog  preduzetništva  u okviru međunarodnog projekta  Innoschool  obavezno se prijavite.  Obuka počinje  1.10.2020. i traje  do kraja decembra.  Učenici učestvuju u timovima od 2 do 4 člana.

Obuku  vode profesorke: Ana Kovačević (ana.kovacevic@ucionica.vigimnazija.edu.rs)  i Gordana Ćeranić. ( gordana.ceranic@ucionica.vigimnazija.edu.rs)  

Zašto da se prijavite?

  • Steći  ćete znanje o preduzetništvu, socijalnom preduzetništvu, poslovnim modelima, poslovnim planovima
  • Obuka se izvodi preko igrice savladavanjem  6 nivoa
  • Igrica je napravljena  jako dobro tako da napredovanjem  kroz  nivoe dobijate svoje fanove, što omogućava učenje   na zanimljiv način
  • Svi učesnici dobijaju sertifikat  o  učešću u međunarodnom projektu, koji  je dobra stavka u CV
  • Najbolja dva tima iz naše škole takmiče se najboljim  timovima iz ostalih beogradskih škola
  • Najbolji od svih timova  putuju za Češku
  • Proširićete krug prijatelja

Mi smo jedna od 11 škola koje su izabrane za ovaj međunarodni  projekat, pa  nemojte  propustiti ovu priliku.

Dodatna podrška školama u prevenciji širenja epidemije

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je u saradnji Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, pripremljen video materijal (film) namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola sa ključnim preporukama za bezbedan boravak u školi. Film se može preuzeti na linku: https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj

Takođe, u prilogu dostavljamo dopis Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” koji se odnosi na upotrebu vizira, kao i kontakte instituta/zavoda za javno zdravlje.

Srdačan pozdrav,

Dragan Filipović, Rukovodilac

mali grb kolorni 2

Školska uprava Beograd

Zahumska 14

PLAN PRIMENE MERA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA EPIDEMIJE

PISANE INSTRUKCIJE I UPUTSTVA O MERAMA I POSTUPCIMA ZA SPREČAVANJE POJAVE EPIDEMIJE I SIMPTOMIMA ZARAZNE BOLESTI

PLAN PRIMENE MERA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA EPIDEMIJE ZARAZNE BOLESTI

UPUTSTVO O MERAMA PREVENCIJE ZA CORONA VIRUS – COVID-19

PREPORUKA ZA BORAVAK U ZATVORENIM PROSTORIJAMA

POSTUPAK PRANJA RUKU KOD RESPIRATORNIH INFEKCIJA

Pismo podrške iz Nantonga N.R.Kina

Dear Rade Zejak:

Time flies. It has been half a year since we last met in Nantong. During this period, COVID-19 occurrs around the world, and according to the data I have seen today, it is still raging around the world, with no sign of abating for the time being.

A month ago, the epidemic was effectively controlled in China, and our school was delayed for two months to open until April 7th. A total of 40 cases have been confirmed in Nantong, with no death. Fortunately, there have been no confirmed cases in our school district.

I have learned that COVID-19 has been infected in Serbia since early March. There are still many new cases every day. I understand that your epidemic control is still under pressure. Last month, I was pleased to see that President Xi sent a letter of sympathy to President Vučić on COVID-19, and our medical staff also came to Belgrade to help.

I am very concerned about the epidemic situation in your school and believe that your efforts can defeat the virus. Our school is willing and will do our best to provide you with help and support against the epidemic.

I hope that this epidemic will be over soon, so that schools and society can return to a normal order.

Your reply will be highly appreciated.

                                                           Truly yours,            Yubin Chen, Schoolmaster of Nantong no. 2 middle school

                                                         28 April, 2020