Udruženje bivših učenika i profesora Šeste beogradske gimnazije

Udruženje bivših učenika i profesora Šeste beogradske gimnazije

Na osnovu ideje da se u rad Šeste beogradske gimnazije uključe bivši đaci i profesori  škole i na taj način očuva tradicija škole i povežu generacije učenika, a po ugledu na alumni organizacije u svetu, započet je rad na osnivanju udruženja. Direktor škole Rade Zejak okupio je krajem 2012. godine inicijativni odbor u kome su se našli bivši učenici gimnazije različitih generacija, među kojima su i neke poznate javne ličnosti. Na poziv da uzmu učešće u inicijativnom odboru odazvali su se: Danka Novović, poznata televizijska spikerka, Ivan Bekjarev, dramski umetnik, Biljana Pejić, advokat, Zoran Obradinović, najstariji maturant gimnazije, Aleksandar Blažek, Branislav Jević, Veroljub Zmijanac. Inicijativni odbor sačinio je statut udruženja i organizovao osnivačku skupštinu udruženja, koja je održana 20.06.2013. godine u svečanoj sali Šeste beogradske gimnazije kojoj je prisustvovalo preko dve stotine bivših učenika i na kojoj je izabrano rukovodstvo udruženja koje je registrovano u Agenciji za privredne registre prvi pravni zastupnik udruženja bila je gospođa Biljana Pejić, a za predsednika skupštine izabran je gospodin Mija Mitrović. Od 2015. godine predsednik udruženja Šeste beogradske gimnazije je Dragoslav Andrić, uspešni privrednik. Članovi udruženja uzeli su učešće u brojnim aktivnostima škole od 2013. godine kako u onim kulturno-umetničkim, tako i u projektima čiju su realizaciju pomogli i matrijalno i savetodavno.

Postani saradnik

Postani saradnik

Ovde možete komentarisati ovaj vebsajt u celini, postavljati nam pitanja i sugestije.
Ukoliko želite da postanete saradnik ovog bloga i objavite sopstveni tekst, molimo vas, obratite nam se imejlom na: swt@vigimnazija.edu.rs
Poslaćemo vam uputstvo za otvaranje naloga i omogućiti da objavljujete ovde svoje tekstove!

 

Tekstovi će biti razvstani u tri kategorije:

Šestari? Gde ste – da ste, javite se!

Pronađite svoje školske drugove, zakažite proslavu godišnjice mature!
Učenika naše škole ima po celom svetu, više desetina hiljada ih je završilo za ovih 80 godina. Pomozimo im da ponovo pronađu jedni druge!

 

Dani provedeni u Šestoj – sećanja

Podelite sa nama svoja sećanja na dane kada ste bili đak ili nastavnik Šeste beogradske gimnazije ili škole koja se zvala:

Šesta muška gimnazija
Bibliotekarska škola
Treća ženska gimnazija
Deveta beogradska gimnazija
OVOUO „Zvezdara“

 

Podelite svoje znanje

Završili ste Šestu (ili neku od škola koje su se formirale i nestajale u današnjoj zgradi), i posle toga učili još…
Sigurno postoji nešto zanimljivo što bi mogli da naučite današnje đake a da toga nema u udžbenicima! Podelite svoje znanje sa nama!