Mendeljejev periodni sistem

Mendeljejev periodni sistem

Hemijski fakultet u Beogradu obelezio je 150.godina nastanka Mendeljevog periodnog sistema. Tom prilikom Dr Jasminka Korolija je istakla znacaj projektne nastavne za promovisanje nastavne hemije I istakla aktivnost sekcije nase skole ” Carobna hemija” kao primer dobre prakse projektne nastavne. Posebno je istaknut znacaj ambijenta kabinetske nastavne I ucenici okruzenje.

Каријерно ћаскање у оквиру Новембарских дана

Каријерно ћаскање у оквиру Новембарских дана

Сада већ традиционално, пројекат „Подстицање запошљавања младих“ био је део овогодишњих Новембарских дана Соње Жарковић у Шестој београдској гимназији. Ова манифестација се обележава сваке године у знаку сећања и захвалности Соњи Жарковић, некадашњој педагошкињи Шесте београдске гимназије.

Прочитајте више на сајту „Подстицање запошљавања младих“

Сусрет гимназија у Београду

Сусрет гимназија у Београду

Шеста београдска гимназија већ дуги низ година организује сусрете гимназијалаца. Ове године сусрет је трајао од 28-30. октобра, а учесници су дошли из српских гимназија из дијаспоре: гимназије „Доситеј Обрадовић” из Темишвара, гимназије „Никола Тесла” из Будимпеште и гимназије „Кантакузина Катарина Бранковић” из Загреба. Тако су ученици и професори Ерика Kотхенц, Ален Нађ и Катарина Басарић наше гимназије боравили три дана у главном граду Србије као гости VI Београдске гимназије, искористивши јединствену прилику да наставе једну дивну традицију и негују лепу сарадњу са овом установом.

Прочитајте више на сајту гимназије „Никола Тесла” из Будимпеште

Рођендан Шесте београдске гинмазије

Рођендан Шесте београдске гинмазије

Дневне новине Политика 29.10.2019. године у рубрици Синоћ у Београду објавиле су чланак под називом “Рођендан Шесте београдске гинмазије”. Тим поводом на главном улазу у школу откривена је спомен-плоча са ликом почившег патријарха Павла.

Politika291019

МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

У Београду ће током маја бити одржана осма манифестација “Мај месец математике (М3)”, у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института Српске академије науке и уметности (САНУ).
Шеста београдска гимназија учествује са пројектом “Шетајућа математика” где ће ученици гимназије и неколико основних школа у центру града са пролазницима разменити математичке знања и разбијати предрасуде о математици.

ВИШЕ ПРОЧИТАЈТЕ НА САЈТУ N1

ВИШЕ ПРОЧИТАЈТЕ НА САЈТУ Danas

13.05 2019. Suzana Lazovic – Gostovanje u Jutru

 

Duh pomirenja i saradnje između mladih u regionu

Duh pomirenja i saradnje između mladih u regionu

Sarajevo, 28.11.2018.

Projekat Beyond Borders Uključio je 48 učenika iz Prve gimnazije Sarajevo, Šeste beogradske gimnazije, Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice i Gimnazije “Josip Broz Tito” iz Skoplja s ciljem prevazilaženja predrasuda i izgradnju pomirenja.

OslobodjenjeInzko posjetio Prvu gimnaziju   pročitajte više

FokusViše od 5.000 učenika učestvovalo u projektu pomirenja Beyond Borders pročitajte više

radiosarajevoSarajevo / Lijepa priča: Djeca iz BiH i regije rade na pomirenju i suživotu! pročitajte više