Дан интеркутлуралног дијалога

“Интеркултура, као и све чланице Европске федерације за интеркултурално учење, сваке године обележава Дан интеркултуралног дијалога последњег четвртка у септембру. Тогa дана ће у Аранђеловцу, Београду, Бечеју, Великом Градишту, Горњем Милановцу, Зајечару и Суботици бити организоване активности усмерене ка упознавању других култура и успостављању дијалога, који је услов за разумевање међу различитим културама.

Поводом Дана интеркутлуралног дијалога, у четвртак, 28.09.2017.г. у 13 часова у Свечаној сали ученица Шесте београдске гимназије Андреа Јовановић, која је прошле године учествовала у годишњем програму размене ученика на Тајланду, поделиће са ученицима Гимназије своје искуство на размени и представити присутнима Асију Карери, ученицу из Италије, која ове године похађа Шесту београдску гимназију. Верујемо да ће ученицима Гимназије бити занимљиво да чују о Андреином искуству и да упознају Асију”

Упис у први разред школске 2017/2018. године

Упис ученика у први разред за школску 2017/2018. годину по списку Министарства просвете у првом уписном кругу вршиће се:

  • у уторак 04.07.2017. године од 8 до 15 часова и
  • у среду 05.07.2017. године од 8 до 15 часова.

Хуманост на делу

Хуманост на делу

Драги посетиоци школског сајта Шесте београдске гимназије,

вероватно сте већ добро упознати са традиционалним хуманитарним концертом, који ће ове године бити одржан 12. маја. Чланови Ученичког парламента су осмислили да од ове године наша традиција постане и “Хуманитарна недеља”. Она почиње 8.5.2017. (понедељак) и трајаће до 12.05. (петак, завршно са хуманитарним концертом).

*У понедељак и уторак ће се прикупљати одећа и обућа за Дом за децу и омладину  “Дринка Павловић”.
-Испред свечане сале ће ученици моћи да одложе ствари које су донели.
*У среду и четвртак ће се у међусмени одиграти турнир у кошарци. Приходи који се сакупе ићи ће директно на рачун Прихватилишта за децу.

 

*У петак ће се традиционално одржати Хуманитарни концерт.
Позивамо Вас да присуствујете овом завршном догађају Хуманитарне недеље, са почетком у 18:30 часова у свечаној сали наше школе.

.” Човек  постаје великан сходно степену на којем ради за добробит других људи.”   

 

Humanost

Караван лепих уметности и мултимедија 24. марта у 18:30 часова

Pozivamo maturante i sve zainteresovane da dođu na Karavan lepih umetnosti i multimedija, koji 24. marta u 18:30h gostuje u Svečanoj sali naše škole. Na ovom interaktivnom predavanju možete saznati sve što vas zanima o školovanju u različitim umetničkim oblastima, od profesora Akademije lepih umetnosti i mulimedija: 
  • Jelene Blečić, 
  • Đorđa Stanojevića, 
  • Petra Stanojlovića, 
  • Zorana Brankovića.
S poštovanjem,

Jasmina Franolić
Koordinator promotivnih aktivnosti
+381.11.7856.140