NOVI CIKLUS USAVRŠAVANJA: 2 besplatna STEAM predavanja za sve zaposlene u obrazovanju

Poštovane kolege i IMO članovi,

Science on Stage, najveća mreža STEAM nastavnika u Evropi, i njen predstavnik za Srbiju – Institut za moderno obrazovanje pozivaju vas na predavanja u okviru novog ciklusa stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju pod nazivom „Primeri najboljih nastavnih praksi u STEAM nastavi u Srbiji”.

U susret Danu nauke u Srbiji, prva predavanja će se održati u sredu, 8. jula, od 17 časova i pokazaće vam kako uz malo kreativnosti učenicima možete predstaviti složeno nastavno gradivo u realnom i onlajn okruženju.

Višestruko nagrađivani STEAM nastavnici kao vaši predavači

Novi ciklus STEAM usavršavanja pružiće vam priliku da upoznate sjajne predavače, čujete puno stručnih i korisnih saveta i razmenjujete interesantne ideje za nastavu. Evo ko će se 8. jula naći u ulozi naših predavača.

Nastavnik fizike Mladen Šljivović, u okviru predavanja pod nazivom „Da li su nam zaista potrebne nuklearne elektrane? – praktični IT alati u nastavi fizike”, pokazaće vam kako učenje o nuklearnoj energiji, fisiji i otpadu može biti interesantno i lako uz korišćenje nekoliko IT alata.

Nastavnik matematike Anica Tričković, kroz predavanje „Matematika i održivi urbanizam – kako su učenici osnovne škole napravili 3D grad?”, pokazaće vam kako učenike jednostavno kroz praksu možete naučiti da računaju površine matematičkih figura.

Kako da se prijavite za STEAM onlajn predavanja?

Da biste sebi na vreme obezbedili mesto na STEAM onlajn predavanjima, potrebno je da se što pre prijavite, jer je broj mesta ograničen. Osim mogućnosti da sa vama podele svoje ideje za nastavu, kolegama nudimo šansu i da nakon predavanja putem Google Meeta popričaju sa našim predavačima i od njih saznaju još neke praktične savete. 

button_prijavite-se.png

Za više informacija možete nam se obratiti putem imejl-adrese: office@institut.edu.rssons@institut.edu.rs ili pozivom na broj: 011/40-11-260.

S poštovanjem,
Institut za moderno obrazovanje i Science on Stage Srbija

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2020/2021.

Zbog pada sistema E-upis u toku današnjeg dana nije bilo moguće pristupiti istom kao i slati prijave za upis. 

Obaveštavamo roditelje da će sistem biti otvoren samo za njih narednih dana, a školama od utorka. S tim u vezi potrebno je prilikom popunjavanja prijave popuniti slede podatke:

– smer učenika,

– izborne programe (pogledati na sajtu škole),

– izborne predmete,

– iop,

– jezik nastave,

– drugi strani jezik (onaj koji je učenik učio u osnovnoj školi),

– kontakt podatke roditelja ili staratelja.

Molimo da popunite što više podataka kako bi se isti verifikovali, a ostali preuzeli i potvrdio upis deteta u školu. Ukoliko neki od podataka budu nedostajali ili budu netačni na mejl roditelja/staratelja će stići obaveštenje da verifikacija upisa učenika nije učinjena, tada je potrebno da nas kontaktirate kako bi podaci bili ispravljeni i pravilno uneti.

Za dodatne informacije pozovite od 8,00 do 15,00 broj telefona 011/2412-682 taster 4 ili pošaljite mejl na uprava@vigimnazija.edu.rs

Hvala na razumevanju,

Sekretarijat škole

Poštovani roditelji,

ovim vas obaveštavamo o proceduri upisa učenika I razreda koja će se primenjivati 9 i 10 jula  za one koji su se odlučili na upis u prostorijama škole.

1. U školu ulazi po jedna stranka uz obavezno nošenje zaštitne maske.

2.Pri ulasku će radnik škole meriti temperaturu bezkontaktnim toplomerom.

3. Obavezno je proći preko dezo barijere i dezinfikovati ruke.

4. Nakon obavljenog upisaa napušta se školski obejekat. 

Упис ученика у први разред биће могућ и електронски, преко Портала еУправа. Они који не искористе услугу преко Портала еУправа морају да дођу у школу (9. или 10. јула између 8 и 15 сати), али нема потребе да доносе било који документ у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту и лекарско и сл.), осим пријаве за упис.

Приликом уписа ученика у Шесту београдску гимназију бирају се два од четири понуђена изборна програма:

1. Језик, медији и култура

2. Здравље и спорт

3. Уметност и дизајн

4. Примењене науке

Mendeljejev periodni sistem

Mendeljejev periodni sistem

Hemijski fakultet u Beogradu obelezio je 150.godina nastanka Mendeljevog periodnog sistema. Tom prilikom Dr Jasminka Korolija je istakla znacaj projektne nastavne za promovisanje nastavne hemije I istakla aktivnost sekcije nase skole ” Carobna hemija” kao primer dobre prakse projektne nastavne. Posebno je istaknut znacaj ambijenta kabinetske nastavne I ucenici okruzenje.

Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja

Učenici koji su se prijavili u VI beogradskoj gimnaziji prijemni ispit polažu u Devetoj gimnaziji.

Prijemni ispit za specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku

Učenici treba da budu u Devetoj gimnaziji 10.06.2020. u 9:15 časova.

Učenici treba da ponesu:

1. Đačku knjižicu sa fotografijom i nalepljenom šifrom učenika

2. Pribor za rad (olovke, lenjir, trougao, uglomer, šestar, gumica)

3. Dozvoljeno je korišćenje kalkulatora sa osnovnim računskim operacijama (ne može da se koristi kalkulator na mobilnom telefonu.

4. Flašicu sa vodom ako žele

MOBILNI TELEFONI SU STROGO ZABRANJENI (učenici su dužni da ih odlože u kutiju pri ulasku u učionicu).

Preliminarni rezultati biće objavljeni pod šifrom učenika na sajtu Devete gimnazije istog dana u večernjim časovima.

Uvid u testove i prigovori podnose se 11.06.2020. od 8 do 16 časova u Devetoj gimnaziji.