Produženi rok za prijavljivanje za ,,Kad porastem biću…” program!

Datum: 5. jun 2019.

 1. ciklus ,,Kad porastem biću…” programa – Kraj prijavljivanja ipak nije tu!

Produženi rok za prijavljivanje za ,,Kad porastem biću…” program!Slika_KPB

Srećni smo što možemo da kažemo da smo, kao i prethodne tri godine, dobili veoma kvalitetne prijave od talentovanih mladih ljudi. Ovim putem želimo i zvanično da im se zahvalimo i da kažemo da smo zaista oduševljeni prijavama! U toku ovog meseca ćemo sa njima obaviti i intervjue kako bismo se bolje upoznali i kako bismo mogli da odaberemo zvanične učesnike programa.

Međutim, s obzirom da bismo voleli da pružimo priliku tinejdžerima koji nisu na vreme saznali za naš program, odlučili smo da produžimo rok za prijavljivanje do 31.06.! Tako da ćete imati prilike da se prijavite za kamp i mentorski program pod nazivom ,,Kad porastem biću…“ sve do kraja juna!

Ovaj put nemojte propustiti da se prijavite, jer rok nećemo više pomerati! Zato požurite i nepropustite ovu priliku koja se pruža da već u ovoj godini prođete program koji će puno uticati na vas, preispitivanje vaših vrednosti i pružiti vam puno prijateljstava i znanja o karijeri u 21.veku.

Ukoliko se i dalje dvoumite ili ne znate šta je to KPB program, pročitajte tekst koji sledi i informišite se o našem već nagrađivanom programu.

,,Kad porastem biću…” obrazovni program namenjen učenicima srednjih škola koji žele da postanu izvrsni!

Primetili smo da mladi ne mogu da rade ono što vole, da su po završetku školovanja dugo u potrazi za poslom ili da odlaze iz Srbije i to smo želeli da ispravimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje super ideje” – Deniz Hoti, Connecting.

Donesi odluku o svojoj budućnosti uz pomoć ljudi koji su već ostvarili uspeh!

Osnovna ideja ,,Kad porastem biću…“ programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 sa pažljivo probranim i iskusnim mentorima koji imaju iskustva u radu sa mladima ih priprema da na vreme donesu kvalitetne odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoje znanje sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću… Radujemo se što će preduzetnica Sonja Dakić, osnivačica Daj daj pelena i programa Živi, Radi, Voli, zajedno sa Markom BaturomDejanom BaltesBojanom JevtovićHoti Denizom programskim direktorom i ove godine raditi sa polaznicima našeg kampa. Srećni smo i što će se kamp opet desiti u  jedinstvenom coworking i coliving prostoru Mokrin House-u.

Program se plaća, nije besplatan, ali to ne znači da ćemo primiti svakoga ko plati! Baš naprotiv – imamo jako ozbiljne kriterijume i primićemo izuzetno motivisane i radoznale tinejdžere koji su spremni na naporan rad koji im je potreban kako bi na vreme doneli prave odluke o svojoj budućnosti!

Program čine tri celine:

 1. ,,Kad porastem biću…” 6 -dnevni letnji kamp koji se dešava u Mokrin House-u, od 1. do 6. avgusta 2019. godine;
 2. 3-mesečni mentorski program, koji podrazumeva uživo upoznavanje mentora i mentija i potom onlajn mentorisanje u periodu od 15. avgusta do 15. novembra.
 3. Unapređenje IT veština i mekih veština kroz pohađanje kurseva Krojačeve škole.

Dostignuća mladih za 5!

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, Dostignuća mladih u Srbiji će i ove godine dati tačno 5 stipendija svojim ambasadorima i tako ih nagraditi za naporan i posvećen rad u procesu stvaranja učeničkih kompanija. Pored tih 5 stipendija Connecting će stipendirati učešće za još dva polaznika. To znači da će ukupno 7 od 22 polaznika biti u prilici da učestvuje besplatno u ,,Kad porastem biću…” programu.

Sarađujemo i sa Krojačevom školom!

Ove godine, svim polaznicima ,,Kad porastem biću…“ programa Krojačeva škola nudi besplatne IT i non IT kurseve, jer veruje da mladi zaslužuju budućnost po svojoj meri i tu je da im pomogne da je skroje!

Ukoliko želite da pročitate još nešto više o našoj saradnji i samoj školi klik na link http://obrazovanje4revoluciju.rs/krojaceva-skola-ti-pomaze-da-skrojis-buducnost-po-svojoj-meri/ .

Prijavi se!

Prijave su otvorene do 30. juna, a možete se prijaviti popunjavanjem onlajn forme ovde. Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnom sajtu Kad porastem biću… programa. Požurite jer je ostalo još malo vremena!

30 BESPLATNIH ŠKOLOVANJA ZA ĐAKE GENERACIJE

ITAcademy i Kraljevska fondacija dodeljuju besplatna školovanja za đake generacije

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će i ove godine đak generacije naše škole imati mogućnost da osvoji jednogodišnje besplatno školovanje na ITAcademy.

Treću godinu zaredom kompanija LINK group (u čijem su sastavu ITAcademy, BusinessAcademy, Savremena osnovna škola, Savremena gimnazija i druge obrazovne institucije), u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, dodeliće 30 besplatnih školovanja za đake generacije iz Srbije i Republike Srpske.

Kako da konkurišete?

Na sledećoj strani možete pročitati više o akciji, a prijave za jednogodišnje besplatno školovanje na ITAcademy biće otvorene na istoj strani od 21. juna, nakon 18h. Prijava će biti otvorena do 15. jula.

Na vama je da sastavite motivaciono pismo u kome ćete objasniti zbog čega konkurišete za besplatno školovanje i zašto biste voleli da upišete neki od programa na ITAcademy, a najubedljiviji i najoriginalniji odgovori će biti nagrađeni.

Imena pobednika biće objavljena 30. jula na istoj stranici, a svečana dodela besplatnih školovanja biće održana u septembru na Belom dvoru.

Školovanje za najtraženija IT zanimanja

Đaci generacije koji osvoje besplatno školovanje moći će da biraju program na ITAcademy, a školovaće se online, putem najsavremenije Distance Learning platforme za učenje na daljinu.

Polaznici na ITAcademy mogu da se školuju na šest različitih odseka, koji sadrže ukupno 30 programa. Na njima je da odaberu oblast u kojoj se najbolje snalaze – Programiranje, Dizajn, IT business, Administracija, 3D dizajn i AutoCAD i Mobile Development.

ITAcademy, pored toga što svojim polaznicima obezbeđuje znanja i veštine za neka od najplaćenijih zanimanja današnjice, omogućava im i polaganje za neke od najprestižnijih međunarodno priznatih sertifikata, kao što su Oracle, Cisco, Zend PHP i mnogi drugi.

Ne propustite priliku!

Prijavi se i otvori sebi vrata IT sveta.

Ove godine možda baš ti osvojiš besplatno školovanje na nekom od IT programa po izboru

KONAČNA LISTA SA PRIJEMNOG ZA UČENIKE IT ODELJENJA

KONAČNA LISTA –  spisak učenika, sa detaljnim informacijama o konačnim rezultatima prijemnog ispita,  sačinjen nakon Prigovora za učenike   koji su se u Šestoj beogradskoj gimnaziji prijavili za polaganje prijemnog ispita za  učenike sa  posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku , nalazi se u holu Šeste beogradske  gimnazije.

 

 

POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA IZ MATEMATIKE ZA UPIS U IT ODELJENJE

Polaganje prijemnog ispita iz matematike za učenike koji su se prijavili u Šestoj beogradskoj gimnaziji za upis u Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku ODRŽAĆE SE U ZEMUNSKOJ GIMNAZIJI 02.06.2019. Potrebno je da učenici budu u Zemunskoj gimnaziji u 9,15 časova i dužni su da ponesi đačku knjižicu sa novom fotografijom. Spisak učenika će biti istaknut u Zemunskoj gimnaziji u holu i na vratima učionica.

Dozvoljeno je imati flašicu vode i pribor za rad (lenjir, trougao, uglomer, šestar, grafitna i hemijska olovka, gumica i kalkulator sa osnovnim računskim operacijama – ostali nisu dozvoljeni). Takođe, ne mogu se koristiti mobilni telefoni kao ni kalkulatori na istim.

Učenici test rade najpre grafitnom olovkom, a na kraju hemijskom (u odgovoru ne sme biti precrtavanja radi ispravke). Preliminarni rezultati biće istaknuti nakon pregleda testova u holu Zemunske gimnazije, a najkasnije do 05.06.2019 u 8 časova. Konačni rezultati biće istaknuti 07.06.2019. godine.

MAJ MESEC MATEMATIKE

MAJ MESEC MATEMATIKE

U Beogradu će tokom maja biti održana osma manifestacija “Maj mesec matematike (M3)”, u organizaciji Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU).
Šesta beogradska gimnazija učestvuje sa projektom “Šetajuća matematika” gde će učenici gimnazije i nekoliko osnovnih škola u centru grada sa prolaznicima razmeniti matematičke znanja i razbijati predrasude o matematici.

VIŠE PROČITAJTE NA SAJTU N1

VIŠE PROČITAJTE NA SAJTU Danas

13.05 2019. Suzana Lazovic – Gostovanje u Jutru

 

UPIS U ODELJENJE ZA UČENIKE SA POSEBNIM SPOSOBNOSTIMA ZA RAČUNARSTVO I INFORMATIKU

PRIJEMNI ISPIT

Šesta beogradska gimnazija će i naredne školske godine 2019/2020 upisati jedno odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz matematike.

Na prijemnom ispitu zadaci će biti srednjeg i naprednog nivoa, a za pripremu  se mogu  koristiti zbirke zadataka za pripremu završnog ispita.

Prijemni ispit se polaže 02. juna 2019.godine.

Gimnazije u kojima će se polagati prijemni za odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo (IT-odeljenje) :

 1. Prva beogradska gimnazija za grad Beograd
 2. Zemunska gimnazija (rezerva- ako kapaciteti Prve beogradske budu nedovoljni)
 3. Gimnazija „Svetozar Marković“ Subotica za Zapadnobački i Severnobački okrug
 4. Zrenjaninska gimnazija za Severnobanatski, Srednjebanatski i Južnobanatski okrug+Kikinda+Bečej
 5. Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad za Južnobački i Sremski okrug
 6. Šabačka gimnazija, Mačvanski i Kolubarski okrug
 7. Užička gimnazija, Zlatiborski i Moravički okrug+Bajina Bašta
 8. Gimnazija u Kraljevu za Raški okrug + Kosovska Mitrovica
 9. Gimnazija u Kruševcu za Rasinski okrug
 10. Gimnazija u Leskovcu za Pčinjski i Jablanički okrug
 11. Gimnazija „Bora Stanković“ u Nišu za Nišavski, Pirotski i Toplički okrug
 12. Prva kragujevačka gimnazija za Šumadijski i Pomoravski okrug
 13. Gimnazija u Smederevu za Braničevski i Podunavski okrug + Kovin
 14. Gimnazija u Zaječaru za Zaječarski i Borski okrug

Učenici se prijavljuju u gimnaziji ili srednjoj školi koju žele da pohađaju.

Obrazac za prijavu možete preuzeti u školi ili sa sajta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pri podnošenju prijave, upišite šifru učenika ukoliko je učenik dobije u osnovnoj školi, ukoliko ne, prijavu možete podneti i bez šifre ali ste u obavezi da školi dostavite šifru učenika po saznanju iste.

Rok za prijavljivanje je od 10-17. maja 2019. godine od 9.00-14.00 časova.

VIŠE INFORMACIJA O UPISU U INFORMATIČKO ODELJENJE