Međunarodni projekat Innoschool obavezno se prijavite

Ako ste zainteresovani  da učestvujete  na obuci i takmičenju iz socijalnog  preduzetništva  u okviru međunarodnog projekta  Innoschool  obavezno se prijavite.  Obuka počinje  1.10.2020. i traje  do kraja decembra.  Učenici učestvuju u timovima od 2 do 4 člana.

Obuku  vode profesorke: Ana Kovačević (ana.kovacevic@ucionica.vigimnazija.edu.rs)  i Gordana Ćeranić. ( gordana.ceranic@ucionica.vigimnazija.edu.rs)  

Zašto da se prijavite?

  • Steći  ćete znanje o preduzetništvu, socijalnom preduzetništvu, poslovnim modelima, poslovnim planovima
  • Obuka se izvodi preko igrice savladavanjem  6 nivoa
  • Igrica je napravljena  jako dobro tako da napredovanjem  kroz  nivoe dobijate svoje fanove, što omogućava učenje   na zanimljiv način
  • Svi učesnici dobijaju sertifikat  o  učešću u međunarodnom projektu, koji  je dobra stavka u CV
  • Najbolja dva tima iz naše škole takmiče se najboljim  timovima iz ostalih beogradskih škola
  • Najbolji od svih timova  putuju za Češku
  • Proširićete krug prijatelja

Mi smo jedna od 11 škola koje su izabrane za ovaj međunarodni  projekat, pa  nemojte  propustiti ovu priliku.

Dodatna podrška školama u prevenciji širenja epidemije

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je u saradnji Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, pripremljen video materijal (film) namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola sa ključnim preporukama za bezbedan boravak u školi. Film se može preuzeti na linku: https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj

Takođe, u prilogu dostavljamo dopis Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” koji se odnosi na upotrebu vizira, kao i kontakte instituta/zavoda za javno zdravlje.

Srdačan pozdrav,

Dragan Filipović, Rukovodilac

mali grb kolorni 2

Školska uprava Beograd

Zahumska 14

Upis i početak nove školske 2020/21. godine

Poštovani učenici,

Upis za školsku 2020/21 godinu obaviće se 31.08.2020. godine po sledećoj satnici:

  • II razred u 9 sati prva grupa, od 9:30 sati druga grupa,
  • III razred u 10 sati prva grupa, a od 10:30 sati druga grupa,
  • IV razred u 11sati prva grupa i od 11:30sati druga grupa (odeljenja se dale po azbučnom redu i to tako što prvu grupu, ukoliko odeljenje ima 30 učenika, čine učenici do rednog broja 15 a drugu od rednog broja 15 do 30)

Prijem učenika prvog razreda biće u ponedeljak 31.08.2020. u dvorištu škole odakle će po rasporedu ulaziti u zgradu sa odeljenjskim starešinama. Učenici su u obavezi da nose zaštitne maske i pridržavaju se držanja fizičke distance.

Za društveno-jezički i računarsko-informatički smer prijem je u 13:30 sati, a za prirodno-matematički smer u 14:15 sati.

U prilogu je spisak učenika po odeljenjima.

Nastava po kombinovanom modelu počinje 01.09.2020. i to po grupama: – pre podnevna smena od 8 sati I grupa odeljenja I i III razreda, – po podnevna smena od 14 sati I grupa odeljenja II i IV raz.


Svim učenicima Šeste beogradske gimnazije želimo uspešnu novu školsku 2020/21 godinu.

Direktor:

Rade Zejak

Obaveštenje za roditelje

Anketa o modelu nastave koji će pohađati učenici

Na osnovu stručnog uputstva za organizovanje i ostvarivanje nastave neposrednim putem i putem učenja na daljimu za srednje škole u školskoj 2020/21 i na osnovu Posebnog programa obrazovanja i vaspitanja i zaključaka Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 broj 611-00-1248/2020-03 od 20.8.2020,  Šesta beogradska gimnazija od 1. septembra 2020. organizovaće nastavu po kombinovanom modelu. 

Kombinovani model nastave podrazumeva da će škola uz prethodno preduzete mere bezbednosti za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 organizovati nastavu podelom odeljenja na dve grupe tako što jedna grupa prati nastavu u školi prve nedelje, a druga naredne nedelje. Časovi prema rasporedu časova traju 30 minut. Grupa učenika koja te nedelje nije u školi dobijaće od predmetnih nastavnika nastavne materijale preko platforme Gugl učionica, koju će škola koristiti za onlajn učenje. Obaveza roditelja je da učenici u školu dolaze sa zaštitnim maskama i u dobrom zdravstvenom stanju. Škola primenjuje sve mere dezinfekcije adekvatnog prostora u kome će se realizovati nastava.Raspored smena tj.početak nastave je za smenu A od 8  sati a za smenu B od 14 sati. Škola će organizovati berzu  polovnih udžbenika  o čemu će učenici naknadno biti obavešteni .

Sve ostale informacija biće na sajtu škole.

                                                                                                                                                  Direktor

Rade  Zejak 

PLAN PRIMENE MERA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA EPIDEMIJE

PISANE INSTRUKCIJE I UPUTSTVA O MERAMA I POSTUPCIMA ZA SPREČAVANJE POJAVE EPIDEMIJE I SIMPTOMIMA ZARAZNE BOLESTI

PLAN PRIMENE MERA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA EPIDEMIJE ZARAZNE BOLESTI

UPUTSTVO O MERAMA PREVENCIJE ZA CORONA VIRUS – COVID-19

PREPORUKA ZA BORAVAK U ZATVORENIM PROSTORIJAMA

POSTUPAK PRANJA RUKU KOD RESPIRATORNIH INFEKCIJA

NOVI CIKLUS USAVRŠAVANJA: 2 besplatna STEAM predavanja za sve zaposlene u obrazovanju

Poštovane kolege i IMO članovi,

Science on Stage, najveća mreža STEAM nastavnika u Evropi, i njen predstavnik za Srbiju – Institut za moderno obrazovanje pozivaju vas na predavanja u okviru novog ciklusa stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju pod nazivom „Primeri najboljih nastavnih praksi u STEAM nastavi u Srbiji”.

U susret Danu nauke u Srbiji, prva predavanja će se održati u sredu, 8. jula, od 17 časova i pokazaće vam kako uz malo kreativnosti učenicima možete predstaviti složeno nastavno gradivo u realnom i onlajn okruženju.

Višestruko nagrađivani STEAM nastavnici kao vaši predavači

Novi ciklus STEAM usavršavanja pružiće vam priliku da upoznate sjajne predavače, čujete puno stručnih i korisnih saveta i razmenjujete interesantne ideje za nastavu. Evo ko će se 8. jula naći u ulozi naših predavača.

Nastavnik fizike Mladen Šljivović, u okviru predavanja pod nazivom „Da li su nam zaista potrebne nuklearne elektrane? – praktični IT alati u nastavi fizike”, pokazaće vam kako učenje o nuklearnoj energiji, fisiji i otpadu može biti interesantno i lako uz korišćenje nekoliko IT alata.

Nastavnik matematike Anica Tričković, kroz predavanje „Matematika i održivi urbanizam – kako su učenici osnovne škole napravili 3D grad?”, pokazaće vam kako učenike jednostavno kroz praksu možete naučiti da računaju površine matematičkih figura.

Kako da se prijavite za STEAM onlajn predavanja?

Da biste sebi na vreme obezbedili mesto na STEAM onlajn predavanjima, potrebno je da se što pre prijavite, jer je broj mesta ograničen. Osim mogućnosti da sa vama podele svoje ideje za nastavu, kolegama nudimo šansu i da nakon predavanja putem Google Meeta popričaju sa našim predavačima i od njih saznaju još neke praktične savete. 

button_prijavite-se.png

Za više informacija možete nam se obratiti putem imejl-adrese: office@institut.edu.rssons@institut.edu.rs ili pozivom na broj: 011/40-11-260.

S poštovanjem,
Institut za moderno obrazovanje i Science on Stage Srbija

UPIS U PRVI RAZRED ŠKOLSKE 2020/2021.

Zbog pada sistema E-upis u toku današnjeg dana nije bilo moguće pristupiti istom kao i slati prijave za upis. 

Obaveštavamo roditelje da će sistem biti otvoren samo za njih narednih dana, a školama od utorka. S tim u vezi potrebno je prilikom popunjavanja prijave popuniti slede podatke:

– smer učenika,

– izborne programe (pogledati na sajtu škole),

– izborne predmete,

– iop,

– jezik nastave,

– drugi strani jezik (onaj koji je učenik učio u osnovnoj školi),

– kontakt podatke roditelja ili staratelja.

Molimo da popunite što više podataka kako bi se isti verifikovali, a ostali preuzeli i potvrdio upis deteta u školu. Ukoliko neki od podataka budu nedostajali ili budu netačni na mejl roditelja/staratelja će stići obaveštenje da verifikacija upisa učenika nije učinjena, tada je potrebno da nas kontaktirate kako bi podaci bili ispravljeni i pravilno uneti.

Za dodatne informacije pozovite od 8,00 do 15,00 broj telefona 011/2412-682 taster 4 ili pošaljite mejl na uprava@vigimnazija.edu.rs

Hvala na razumevanju,

Sekretarijat škole

Poštovani roditelji,

ovim vas obaveštavamo o proceduri upisa učenika I razreda koja će se primenjivati 9 i 10 jula  za one koji su se odlučili na upis u prostorijama škole.

1. U školu ulazi po jedna stranka uz obavezno nošenje zaštitne maske.

2.Pri ulasku će radnik škole meriti temperaturu bezkontaktnim toplomerom.

3. Obavezno je proći preko dezo barijere i dezinfikovati ruke.

4. Nakon obavljenog upisaa napušta se školski obejekat. 

Upis učenika u prvi razred biće moguć i elektronski, preko Portala eUprava. Oni koji ne iskoriste uslugu preko Portala eUprava moraju da dođu u školu (9. ili 10. jula između 8 i 15 sati), ali nema potrebe da donose bilo koji dokument u papirnom obliku (izvode, potvrde o prebivalištu i lekarsko i sl.), osim prijave za upis.

Prilikom upisa učenika u Šestu beogradsku gimnaziju biraju se dva od četiri ponuđena izborna programa:

1. Jezik, mediji i kultura

2. Zdravlje i sport

3. Umetnost i dizajn

4. Primenjene nauke