Скривена тајна новца

Скривена тајна новца

DSC00930

Скривена тајна новца – део историје у твојој руци кроз визуелни речник новчаница и кованица, реконструисање занимљиве историје цивилизације.
DSC00945
Ученици друге године, шесте београдске гимназије, присуствовали су уводном предавању „Шта је новац“ које је одржао др Адам Црнобрња, кустос Народног музеја у Београду. Уз помоћ анализе примерака новца из одређене историјске епохе кроз ово интерактивно предавање,  ученици су научили да је могуће  реконструисати готово све аспекте друштва. Затим је уследио практични део рада са мр Невеном Поповић, педагогом и уметницом, која је учеснике наводила како да креирају визуелни садржај инспирисан предавањем.

Циљ пројекта је да млади људи схвате да је новац средство трговине и размене, али истовремено и докуменат о државној политици, економији, култури и, изнад свега, о уметности.

Пројекат је подржан од стране Градске управе Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину.

DSC00941

Дан интеркутлуралног дијалога

“Интеркултура, као и све чланице Европске федерације за интеркултурално учење, сваке године обележава Дан интеркултуралног дијалога последњег четвртка у септембру. Тогa дана ће у Аранђеловцу, Београду, Бечеју, Великом Градишту, Горњем Милановцу, Зајечару и Суботици бити организоване активности усмерене ка упознавању других култура и успостављању дијалога, који је услов за разумевање међу различитим културама.

Поводом Дана интеркутлуралног дијалога, у четвртак, 28.09.2017.г. у 13 часова у Свечаној сали ученица Шесте београдске гимназије Андреа Јовановић, која је прошле године учествовала у годишњем програму размене ученика на Тајланду, поделиће са ученицима Гимназије своје искуство на размени и представити присутнима Асију Карери, ученицу из Италије, која ове године похађа Шесту београдску гимназију. Верујемо да ће ученицима Гимназије бити занимљиво да чују о Андреином искуству и да упознају Асију”

Концерт “МУЗИКОМ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК”

Концерт “МУЗИКОМ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК”

Поштовани ученици, родитељи и пријатељи школе,

У суботу, 16. септембра у 19.30 часова, у Свечаној сали Шесте београдске гимназије, биће одржан концерт „Музиком за нови почетак“ у оквиру пројекта Регионалне сарадње гимназија главних градова региона.
У програму учествују школски бендови из Прве гимназије – Сарајево, гимназије Јожета Плечника, Љубљана, Горњоградске гимназије, Загреб, гимназија Слободан Шкеровић, Подгорица, гимназије Јосип Броз Тито, Скопље, као и Шесте београдске гимназије.
Улаз на концерт је могућ само уз улазнице које ће поделити разредне старешине, број улазница је ограничен.

zvezdarijada 2017

Упис у први разред школске 2017/2018. године

Упис ученика у први разред за школску 2017/2018. годину по списку Министарства просвете у првом уписном кругу вршиће се:

  • у уторак 04.07.2017. године од 8 до 15 часова и
  • у среду 05.07.2017. године од 8 до 15 часова.