Манифестацијa Дани патријарха Павла у Шестој београдској гимназији ове године је одржана од 20. до 23. маја 2024. године. Низом разноврсних активности настављамо да се сећамо лика и дела некадашњег ученика наше школе – блаженопочившег  патријарха Павла.

Манифестација jе отворена предавањем универзитетског професора физике и доктора нуклеарног инжењерства Мирослава Поповића уз модерирање професорке Милице Ракић. Професор Мирослав Поповић је ученицима и наставницима школе говорио о односу природних наука и вере 20.5.2024. у Свечаној сали Шесте београдске гимназије. Фотографије и детаље са предавања можете погледати овде.

Следећег дана манифестације, 21.5.2024. у вечерњим сатима у Свечаној сали наступила је група Скути која негује ауторску духовну поп-музику уз казивања господина Уроша Матијевића. Фотографије и детаље са концерта можете погледати овде.

Манифестација је заокружена Свечаном академијом у част патријарха Павла, такође у Свечаној сали, 23.5.2024. Том приликом, наступили су талентовани ученици Шесте београдске гимназије који похађају хор, драмску секцију, ученици које су припремили ментори наставници, као и млади гости – ученици  ОШ Деспот Стефан Лазаревић. Свечаној академији је присуствовао викар Његове Светости, Његово преосвештенство епископ новобрдски господин Иларион, в.д. директора школе госпођа Маја Гавриловић, уважени директори других школа, драги гости, као и ученици и колеге школе. Свечаност је медијски испратила ТВ Храм. Репортажу са Свечане академије можете погледати:

 

Захваљујемо се свој деци која су дала допринос овогодишњој манифестацији, члановима хора и драмске секције, а посебно водитељима програма Маши Јотић 4/6, Кристини Миловановић 3/3 и Михајлу Стијачићу 3/1, као и председнику ученичког парламента Михаилу Поповићу 4/4. Нарочиту захвалност  упућујемо Кости Милојковићу 1/6, који је израдио плакат за Манифестацију, Стефану Богдановићу 1/10, који је осмислио и направио кратак филм о патријарху Павлу у сарадњи са Николом Качавендом 1/10, као и Андреи Бугарић 4/1 која је била фотограф Свечане академије.

Захваљујемо се колегама који су учествовали у реализацији читавог пројекта: проф. музичке културе Душки Кисин, проф. српског језика и књижевности Андреји Марковићу, проф. српског језика и књижевности Олгици Рајић, проф. верске наставе из ОШ Деспот Стефан Лазаревић Јелени Петрановић, проф. психологије Дубравки Носовић, господину Горану Зафировском као и координатору манифестацији проф. верске наставе Милици Ракић.

У активностима овогодишње манифестације учествовало је готово петсто ученика школе –  добар  разлог да се и следеће године у мају окупимо на истом месту.