• Предмети: српски језик и књижевност, енглески језик, историја, француски језик, немачки језик
  • Одељења: 4/1, 4/2, 4/3, 4/4, 4/9, 4/10
  • Андреја Марковић, наставник српског језика – руководилац ауторског истраживања, текст и режија
  • Сандра Плазибат, наставница енглеског језика – координатор пројекта и рад са ученицима на изговору на енглеском језику
  • Учесници у истраживачком пројекту: Јелена Рашевић – изговор на француском језику, Душица Марковић – изговор на немачком језику, Жељко Матић – израда презентације којом се објашљава историјски контекст дела
  • Учесници по одељењима: 4/1 Вукашин Толић, 4/2 Алекса Маринковић, 4/3 Тара Матовић, 4/4 Александра Балиновац, Сара Исаковић, Андреј Бакић Грчак, Стефан Мишић, Немања Лозановић, Александра Јанићијевић, Тара Божић, Сара Радосављевић, Стефан Мандић, Лара Росандић, Милица Чигоја, Василије Влаинић, 4/9, Матија Мане Вуковић и Јована Михајловски, 4/10 Лука Булић, Михајло Дуњић и Марија Ракић.

 

Рад на драмској игри укључио је следеће активности: одабир репрезентативних цитата и ликова, улазак у лик животиње и увежбавање сценског покрета, састављање текста за химну животиња, читалачке пробе и увежбавање изговора делова текста на страним језицима (енглески, француски, немачки), израда плаката и других реквизита, проналажење звучних и визуелних ефеката.

Читајући Орвелову Животињску фарму, ученици су водили дневнике читања и одабирали репрезентативне цитате повезане са одређеним историјским контекстом, као и са актуелним тренутком. Из потребе да се Орвелов роман детаљно протумачи, проистекла је драмска игра Животињска фарма. Представа је премијерно изведена 1. априла 2022. у свечаној сали школе, а потом и у Пан театру у оквиру Звездаријаде, где је освојила прво место у категорији кратких драмских форми. Наставник Андреја Марковић добио је прву награду за режију и оригиналан текст, а ученице Александра Балиновац и Сара Исаковић поделиле су прву награду за глуму. Захваљујемо се колегама и ђацима на успеху и уложеном ентузијазму!