У сусрет Дану пријатељства и љубави Чаробњаци су исписивали поруке својим пријатељима (можда и симпатијама), при чему су поруке исписиване анонимно на срцима. Тако исписане поруке разврстали су у коверте на којима су већ била исписана имена. Поруке које су добили нису читали наглас, али су осмеси на њиховим лицима говорили све!

Придружите нам се акцији 1-9 са разредним старешином Драганом Бранковић-Срзић са темом: “Упознај свој град да би га што више волео“: где ученици уз одобрење својих родитеља и школе у време разредног часа, причају о знаменитостима свога града на један њима својствен начин.

Чаробњаци у “Алдехидима и кетонима”. Чему служи формалдехид, примена ацетона, смоле…

Чаробњаци у радионици “Психоактивне супстанце”: где смо чули са колико година деца пробају у Србији и у свету. Где се сусрећу и како одолети изазову.

У оквиру пројекта ” Превенција и здрав живот” у сарадњи са проф Јасном Перић одржане су бројне радионице, једна од њих је била “Алкохоли у друштвеним наукама” где су ученици испричали како је алкохол утицао на војнике који су изазвали непредвиђену битку. Колико Французи негују култ вина, Руси са својом вотком, Шкоти са вискијем и други. Наравно ту су писци, народна предања, песме: “пола пије, пола Шарцу даје”.
“Vis vitalis” – шта ли би тек рекли филозофи?!

Чаробњаци из секције Чаробна хемија изводе демонстративне огледе, са темом: “Физичке и хемијске особина алкохола” .

24. маја у VI београдској гимназији је одржано предавање професорке са Хемијског факултета Др Маје Шумар са темом “Утицај алкохола на наш организам”, где нам је поред набројаних алкохола које знамо навела порекло, примену и нус појаве, што је веома оставило јак утисак на присутне.

20. маја VI београдска гимназија је угостила директора института IOFH др Стевана Благојевић који нам је одржао предавање: “Савремени трендови и развој козметике и примена”: где су чули колико познате козметичке куће одвајају новац за Истраживања козметичких препарата. Да ли козметички препарати утичу на канцер? Како се гледа и испитује пенушавост сапуна, под којим углом коса најбоље сија. Како и колико парфема, се ставља да би те неко “приметио”.

У организацији Хемијског факултета организовано је предавање професора др Милана Николића са темом “Љуби, љуби ал главу не губи” – Хемија љубави, где је у пуном ВХ – Велики хемијски анфитеатру који је био пун због заинтересованости за тему и фантастичним предавачем овог факултета.

Поводом “Ноћи музеја” која се одржава 18. маја, али због последица Ковид-а, мало у другачијем руху. Хемијски факултет је организовао манифестацију под називом “Под призмом хемије”, тако да су наши чланови присуствовали отварању, а потом нас је бивша ученица VI гимназије а сада асистент и будући докторант Исидора Росић-Протић провела кроз факултет.