Ученици Шесте су у оквиру манифестације угостили проф. др Момчила Павловића, председника Друштва историчара Србије „Стојан Новаковић“ са којим су разговарали на тему Ревизионизам у историографији. Овај сусрет је уприличила наставница историје Драгана Мишић.

Координатор Драгана Мишић


Шеста београдска гимназија је имала своје представнике на конференцији Дијалог за младе која је организована поводом завршетка прве фазе пројекта „Знањем до посла“ који заједнички организују Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Niras-IP, у сарадњи са пројектом „Подстицање запошљавања младих“ који реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.
Ученици Дијана Алексић 4-7, Огњен Дабић 3-8, Урош Булатовић 3-9, Петар Рацић 3-9 и наставнице Марија Филиповић и Сузана Лазовић су имали прилику да обиђу изложбени део и упознају се са главним резултатима и добрим праксама и приступима пројеката „Знањем до посла“ и „Подстицање запошљавања младих“, пратећи уводно излагање националних и међународних експерата и учествујући у панел дискусији о изазовима у запошљавању и оснаживању младих.

Координатори Марија Филиповић и Сузана Лазовић


У оквиру овогодишњих Соњиних дана изведена је акција добровољног давања крви. Позиву су се одазвали ђаци и наставници. Лекар и медицинско особље били су задовољни понашањем ученика, као и њиховом вољом да овим поступком помогну људима у невољи. Акцију су пратили и волонтери Црвеног крста “Звездара”.
У име Црвеног крста “Звездара” и Института за трансфузију крви захваљујем се свим добровољним даваоцима крви и потенцијалним даваоцима који су били спречени да овог пута дају крв.

Координатор Јасминка Башић