Представљање такмичења Мост математике у Шестој београдској гимназији
У Шестој београдској гимназији 25.10.2019. године, одржано је промотивно квиз такмичење Мост математике за ученике средњих школа у организацији Удружења Млади математичар.
Такмичили су се ученици V, VIII и XII београдске гимназије, као и две екипе домаћина VI београдске гимназије. Ученици су показали интересовање и добро знање, лепо су се забавили уз навијање својих вршњака. Победници су сви учесници такмичења, а највише поена освојили су ученици V београдске гимназије.
Присутним професорима и ученицима представљене су активности Удружења, календар и правила квиза Мост математике, а најављен је и пројектни задатак на тему Мозаик, за ову школску годину. Присутне је поздравила и Драгана Станојевић Тутуновић, руководилац сектора за испите Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.
Удружење се захвалило љубазним домаћинима – Урошу Тепавацу, помоћнику директора школе, професорима математике Наташи Дабић Костић, Људмили Башић, Јелени Крлић Сретеновић и ученицима гимназије Костић Луки I-8, Јовани Милошевић I-7, Граовац Данилу и Радојевић Ирини из одељења II -10, Нинковић Анђели и Голубовић Младену из III-6, Шевић Ирини IV-5 и Митрески Милану IV-6 на лепо организованом и пријатном дружењу.
Промотивно такмичење је одржано захваљујући ангажману Костић Андрије, професора математике у XII београдској гимназији.