Школске 2018/2019. године у школи је реализована ЈА секција. У оквиру секције су спроведена два програма: Пословни изазов и Ученичка компанија.
Ученици који су учествовали на регионалном такмичењу Пословног изазова су: Урош Филиповић IV-5, Стефан Мандић IV-5, Стојановић Милош IV-5 и Стојсављевић Ђорђе II-7.
Такође је реализован програм Ученичка компанија. У школи је формирана ученичка компанија Креативна енергија. Ментори за ову компанију су Гордана Ћеранић и Душка Кисин. У компанији Креативна енергија су били ученици: Ана-Mарија Раденовић II-1, Tеодора Трмчић I-5, Ђорђе Стојсављевић II-6, Jована Николић II-7 и Александра Раичевић II-7.
Директорка компаније Ана-Mарија Раденовић укратко о компанији:
Наша компанија Креативна енергија је име је добила у жељи да покренемо младе људе који желе да изразе своју креативност и искористе је на прави начин или пак да побољшају своје финансијско стање, јер су жеље нас средњошколаца велике, а родитељи нису у могућности да нам их све испуне. Наша фирма производи венецијанске маске од гипса, предмете украшене декупаж техником, честитке и многе друге украсне предмете. Она тежи да наши производи буду оригинални, креативни и необични. Наши производи немају серијску производњу, већ је сваки од њих уникатан, обележен властитим печатом, израђен с љубављу. У изради сваког предмета је уложен велики труд. Идеја је настала тако што смо кроз необавезан разговор сазнали да имамо слична интересовања и решили да наш хоби реализујемо у компанију. Циљ нам је да наши производи постану препознатљиви на тржишту као и да путем вршњачког учења обучимо што више наших вршњака, омогућивши им на тај начин додатни извор зараде. Наша компанија функционише на принципу забаве, дружења и добре енергије – такорећи, спој је лепог и корисног.
Учествовали смо на регионалном такмичењу ученичких компанија и освојили шесто место.
Свим ученицима се много допао овај програм који омогућава развој предузетничких компетенција које су кључне у савременом образовању.
Instagram: @kreativnaenergija